Geschiktheid

Verbranden zwaardere mensen meer calorieën tijdens het sporten?


Je maat heeft invloed op de energie die nodig is om je lichaam te bewegen.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Als je probeert af te vallen, ben je misschien verrast om te horen dat je huidige gewicht je een klein voordeel kan geven. Wanneer alle andere factoren gelijk zijn, verbranden zwaardere mensen meer calorieën met dezelfde trainingsroutine. Verschillende variabelen hebben echter invloed op het aantal calorieën dat u tijdens een enkele oefening verbrandt, dus u kunt niet alleen op uw gewicht rekenen om u te helpen ze sneller te verbranden.

Waarom gewicht van invloed is op verbrande calorieën

Een calorie is gewoon een eenheid energie, dus het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens het sporten is eigenlijk een maat voor de energie die nodig is om je lichaam te bewegen. Grotere mensen hebben meer energie nodig om hun lichaam te verplaatsen, dus verbrand je meestal meer calorieën bij een zwaarder gewicht. Harvard Medical School meldt bijvoorbeeld dat 30 minuten gewichtheffen ongeveer 90 calorieën verbrandt in een persoon van 125 pond, 112 calorieën in een persoon van 155 pond en 133 calorieën in een persoon van 185 pond.

Vet versus spier

Hoewel gewicht van invloed is op het aantal calorieën dat u verbrandt, kan spiermassa een even belangrijke rol spelen. Spier verbrandt meer calorieën dan vet. Bijgevolg kunnen twee mensen met hetzelfde gewicht verschillende aantallen calorieën verbranden als de ene persoon een hoge spiermassa heeft en de andere een lage spiermassa. U kunt niet alleen op uw gewicht vertrouwen als een voorspeller van de calorieën die u verbrandt, omdat uw gewicht geen informatie geeft over de lichaamssamenstelling.

Andere factoren

Trainingsintensiteit is een belangrijke factor die bepaalt hoeveel calorieën u verbrandt. Een lichter persoon kan meer lopende calorieën verbranden dan een zwaardere persoon, bijvoorbeeld als ze bergop of met een hogere snelheid rent. De algehele fysieke fitheid kan ook de calorieën die u verbrandt beïnvloeden, omdat uw lichaam leert efficiënter te werken naarmate u beter in vorm komt.

Gewicht als een verplichting

Hoewel je gewicht je kan helpen meer calorieën te verbranden, kan het ook een belemmering zijn, vooral als je aanzienlijk te zwaar bent. Je bent misschien niet in staat om zo snel te bewegen, zo lang te oefenen of uitdagende, intense routines te doen. Naarmate u gewicht verliest, merkt u misschien dat u langer en efficiënter begint te sporten, waardoor u mogelijk meer calorieën verbrandt.