Geschiktheid

Handige oefeningen om vetrollen kwijt te raken


Vind de meest efficiënte manier om overtollig vet te verwijderen.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Kun je die vreselijke muffintop niet kwijt? Of ben je alleen geïnteresseerd in het verliezen van wat extra vet? Een verandering in dieet in combinatie met de juiste oefeningen kan uw gezondheid en zelfvertrouwen vergroten. In het ideale geval moeten volwassenen dagelijks minimaal 30 minuten sporten en geleidelijk de intensiteit en duur verhogen. Het is belangrijk om de juiste oefeningen te kennen om ongewenst vet te verwijderen.

Cardio

Cardio-oefeningen omvatten maar zijn niet beperkt tot zwemmen, hardlopen, elliptisch sporten en fietsen. Als je net begint met het uitvoeren van een trainingsroutine, probeer dan drie tot vier keer per week 20 minuten te wandelen of te joggen. Je lichaam heeft de neiging zich aan te passen aan een trainingsroutine en begint daardoor minder calorieën te verbranden. Probeer uw trainingsroutine te veranderen om dit tegen te gaan. Gebruik bijvoorbeeld de elliptische machine en loop op weekdagen gedurende 20 tot 30 minuten, zwem dan in het weekend minstens 20 minuten per dag.

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen helpen je kernspieren te versterken en te versterken, zodat je na je training meer calorieën kunt verbruiken. Begin met de fiets crunch. Ga in de standaard crunch-positie met je handen achter je hoofd en je benen omhoog en gebogen op 90 graden. Breng uw rechterknie naar uw linker elleboog, keer terug naar de startpositie en breng vervolgens uw linkerknie naar uw rechter elleboog, met langzame, gecontroleerde bewegingen. Voer een zijplank uit, liggend op je zij gestut door je elleboog en onderarm. Houd deze positie vast terwijl je je buikspieren 30 seconden aan elke kant samentrekt.

Hoge intensiteit interval training

Intervaltraining vereist een opname van intense uitbarstingen van werk met een paar minuten herstel of follow-ups met lage intensiteit. Na het opwarmen, sprint gedurende één tot twee minuten met een hoge intensiteit en vertraag dan gedurende drie tot vier minuten. Herhaal deze cyclus meerdere keren - zoveel als je kunt - en koel af met een gemakkelijke jog gedurende ongeveer vijf minuten. Deze methode staat bekend als intervaltraining met hoge intensiteit. Het is effectief omdat je lichaam niet in staat is om voldoende zuurstof te brengen tijdens de uitbarstingen met hoge intensiteit, dus om het goed te maken, verbruik je meer zuurstof en verbrand je het vet na de training.

Tips en overwegingen

Om hardnekkig vet te verwijderen, speelt uw dieet een grote rol. Om een ​​relatief idee van meting te krijgen, bevat een pond vet ongeveer 3500 calorieën. Dus door 500 calorieën minder per dag in te nemen, 500 calorieën extra per dag te verbranden - of door een combinatie van beide te doen - kun je binnen een week een pond verbranden. Raadpleeg altijd uw arts voordat u begint met een nieuw trainingsschema.