Sport

High Kick-oefeningen voor dansteams


Hoge trappen worden gedaan door gymnasten, dansers en cheerleaders.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Hoge trappen zijn misschien wel de meest herkenbare zet van dansteams. Hoge trappen zijn de kenmerkende zet van de Dallas Cowboy Cheerleaders en de Radio City Music Hall Rockettes. Terwijl de artiesten die hoge schoppen doen dit moeiteloos lijken te doen, vergt de beweging veel handwerk en oefening. Het bereiken van de perfecte hoge trappen vereist oefeningen die de houding, balans en flexibiliteit verbeteren.

Stretches

Hoge trappen vereisen flexibele hamstrings, quadriceps en heupen. Trappen uitvoeren houdt ook het gebruik van rugspieren in. Daarom is het essentieel dat je warm bent en dat je de high-kick spieren strekt om blessures te voorkomen bij het doen van hoge trappen voor je dansteam. Om je rug- en beenspieren te strekken, ga je op de grond zitten met je benen uitgestrekt voor je en buig je dan voorover vanuit de heupen in een poging om je ribbenkast je dijen te laten raken. Je kunt ook strekken door je benen aan elke kant uit te strekken en vervolgens je romp zo ver mogelijk in elke richting te leunen.

Kernoefeningen

Het hebben van flexibele spieren is slechts een deel van de fysieke vereisten om een ​​hoge trap te bereiken. Een sterke kern is noodzakelijk zodat je je rug recht kunt houden tijdens het trappen. Een zwakke kern en een slappe rug kunnen een hoge trap slordig maken en letsel veroorzaken. Om de kernsterkte te verbeteren, ga je plat op je rug liggen met je benen naar boven gestrekt. Krul je schouders en ga omhoog terwijl je je armen iets van de grond tillen. Met je hoofd en schouders omhoog en je benen gestrekt, pomp je je armen 10 keer. Neem een ​​pauze door los te laten van de positie en herhaal vervolgens tien keer voor in totaal 100 armpompen.

Evenwichtsoefening

Als je geen goede balans hebt, zul je het moeilijk vinden om hoge trappen te beheersen. Schoppen houdt immers de mogelijkheid in om gedurende een bepaalde periode op één voet te balanceren. Balletbarre-oefeningen zijn geweldig om in balans te werken. Plaats met één hand op de stang een voet stevig in de grond terwijl u het andere been optilt. Buig de knie van het opgetilde been met de voet de knie van het staande been en blijf op zijn plaats. Dit staat bekend als passГ © in ballet. Zodra je stabiel bent, haal je je hand uit de staaf en probeer je zo lang mogelijk op het been te balanceren. Herhaal dit aan de andere kant.

Techniek

Naast kernkracht, balans en flexibiliteit, vereisen hoge trappen een onberispelijke techniek. Niet-gerichte tenen en andere technische problemen kunnen de esthetiek van een hoge trap verpesten. Juiste techniek omvat het hebben van je tenen gericht, benen recht, hielen op de vloer en rug recht. Techniek kan worden geoefend in een reizende schopoefening, waarbij je op je rechtervoet naar voren stapt en vervolgens je linkerbeen omhoog schopt. Vervolgens stap je op je linkervoet en schop je je rechterbeen omhoog. Dit moet worden gedaan met uw armen gestrekt naar elke kant.