Geschiktheid

Hoge niveaus op de elliptische trainer om de benen dunner of dikker te maken


Een elliptische trainer met bewegende handgrepen grijpt ook je bovenlichaam aan.

IT Stock / Polka Dot / Getty Images

Als je zin hebt in een kwaliteitssweetsessie, moet de elliptische trainer een van je favoriete dingen zijn. Het is een geweldige manier om je hart te laten pompen, wat calorieën te verbranden en mogelijk je onderlichaamsspieren te versterken - en, bonus, de meeste sportscholen hebben er een heleboel, dus je hoeft je geen zorgen te maken of er een beschikbaar zal zijn.

Nog een bonus: je kunt de elliptische trainer gebruiken om een ​​aantal fitnessdoelen te bereiken. In de meeste gevallen helpt het gebruik van de elliptische trainer je benen te slanker te maken, maar je kunt mogelijk een bescheiden beenwinst zien, vooral als je nog niet eerder aan het sporten bent.

Muscle opbouwen op de elliptische trainer

Als je tijdens je elliptische training de weerstand verhoogt, zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat je quads, hamstrings, bilspieren en heupen branden. Door zware weerstand te duwen, worden alle belangrijke spieren in je onderlichaam ingeschakeld. En na verloop van tijd bouw je kracht en spieren op je onderlichaam, schrijft Ken Grall, een gecertificeerde kracht- en conditioneringsspecialist voor Johnson Fitness & Wellness.

Je spiergroei zal waarschijnlijk echter relatief langzaam komen, legt hij uit. Zelfs een zware training op de elliptische trainer zal niet dezelfde spieropbouw veroorzaken als, zeg, zwaar gewichtheffen. Als je er toch aan blijft werken, wordt je onderlichaam sterker en kan je benen iets groter worden.

Het meest waarschijnlijke resultaat: verloren inches

Terwijl de elliptische op hoge weerstand kan bouw je benen op, dan is de kans groter dat je je dijen slanker maakt. Dat komt omdat de elliptische trainer een fantastische manier is om meer calorieën te verbranden en lichaamsvet af te geven - wat betekent dat je overal slanker wordt.

30 minuten besteden aan de elliptische trainer zal gemiddeld 335 calorieën verbranden voor een persoon van 155 pond en 400 calorieën voor degenen die 185 pond wegen. Als u vijf cardiosessies per week klokt, verliest u elke twee weken een pond of meer - en kunt u meer verliezen als u uw calorie-inname beperkt. Dit resulteert in kleinere dijen, zelfs als je ook spieren hebt opgebouwd.

Goed gevormde benen krijgen

Als je doel slanke, strakke benen is, verhoog dan de weerstand op de elliptische trainer om je hart te laten pompen, je inspanning te verhogen en meer calorieën te verbranden tijdens elke training. De bescheiden spierwinst die u mogelijk van de elliptische trainer krijgt, zorgt niet voor bulk, maar voor de verbrande calorieën zullen vet verbranden.

Als u daarentegen bulk wilt, moet u waarschijnlijk meer doen dan de elliptische trainer. Leun op de elliptische trainer als een vorm van cardio, maar daag jezelf uit voor lage rep, zwaardere onderlichaamsbewegingen zoals lunges, squats en deadlifts om snel spieren op te bouwen.