Geschiktheid

Heupflex Plyometrische training

Heupflex Plyometrische training


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is bewezen dat plyometrische training de heupflexoren ten goede komt en versterkt.

Digital Vision / Photodisc / Getty Images

Plyometrische training, ook wel springtraining genoemd, is een krachtige vorm van krachttraining die de kracht en snelheid kan verhogen, de verticale sprong kan verbeteren en de impact op de gewrichten kan verminderen. Dit type training kan een aanzienlijk positief effect hebben op de kracht en flexibiliteit van het onderlichaam; met name uw heupflexoren kunnen hiervan profiteren. Een studie aan de Universiteit van Pittsburgh met jonge atleten toonde verbeterde heupflexie na regelmatige plyometrische oefening na slechts acht weken. Voeg plyometrics toe aan uw normale training om uw heupflexoren en andere spiergroepen in het onderlichaam te versterken.

Sprongen

Verschillende soorten sprongen vormen het grootste deel van de meeste plyometrische trainingen, die afhankelijk zijn van explosieve bewegingen die de spieren trainen om sneller in actie te komen. Een eenvoudige verticale sprong versterkt alle spieren in je onderste helft, terwijl een gesplitste sprong zich richt op de quadriceps en heupflexoren. Dit wordt gedaan door te beginnen in een positie met één voet iets naar voren en de andere twee of drie stappen terug. Buig op de knieën en spring verticaal zo hoog als je kunt. Je kunt ook dieptesprongen maken door op een doos of platform van ongeveer 1 voet lang te staan ​​en dan met beide voeten op de grond te springen. Vanaf daar lager in een squat en explodeer dan in een verticale sprong.

Hops

Hop biedt een andere manier om plyometrische training op te nemen en je heupflexoren te versterken, en deze kunnen met één of beide benen worden gedaan. Voor hop met één been, plaats je handen op je heupen of opzij om te helpen jezelf in evenwicht te brengen, spring dan op een voet voor niet meer dan 30 seconden. Wissel van voet en spring maximaal 30 seconden, schakel dan met één voet over naar zijhops. Enkelhop zorgt voor meer onderlichaam. Doe dit door met je voeten op heupbreedte uit elkaar te staan, dan op je ballen te stijgen en herhaaldelijk vooruit te springen. Houd uw hielen omhoog en uw grondcontact tot een minimum en begin met een afstand van 10 meter. Je kunt ook variatie toevoegen door te schakelen tussen voorwaartse en achterwaartse hops.

Bounds

Grenzen voegen nog een heupconditionerend element toe aan uw training. Probeer een langere versie van een voorwaartse sprong met dubbele beengrenzen, die je kunt doen door in een squat te laten zakken en dan met beide voeten zo ver mogelijk naar voren te springen. Laterale grenzen zijn een combinatie van rennen en springen, en deze zijn ideaal voor je heupen, knieën en enkels. Doe dit door van links naar rechts te springen en 30 tot 60 seconden vooruit te gaan.

Andere Overwegingen

Plyometrics moet slechts een of twee keer per week worden gedaan. Voordat je begint, warm je spieren altijd op met wat eenvoudige aerobics en lichte rekoefeningen - het starten van plyometrische oefeningen met koude spieren kan resulteren in spanningen of letsel. Probeer te wandelen of squats te doen om je heupflexoren en andere onderste halfspieren klaar te maken. Wanneer je plyo doet, voeg dan nooit gewichten toe om de uitdaging te vergroten. Met dit soort oefeningen biedt uw lichaamsgewicht voldoende weerstand en het toevoegen van gewichten kan een negatieve invloed hebben op uw vorm.Opmerkingen:

  1. Balar

    Het bericht deed me denken dat ik veel heb achtergelaten om na te denken ...

  2. Lazar

    so you can spoil everythingSchrijf een bericht