Geschiktheid

Hot yoga versus Koude Yoga


Een warme kamer is het beste om lichaam en geest te ontspannen.

Creatas-afbeeldingen / Creata's / Getty-afbeeldingen

Je vindt veel verschillende soorten yoga in de Verenigde Staten, met nieuwe die van tijd tot tijd opduiken. Sommige vallen onder de categorie ‘warme yoga’, terwijl de meeste worden uitgevoerd onder normale kamertemperatuur of in airconditioning, dus ze kunnen in vergelijking worden beschouwd als ‘koude yoga’. Er zijn argumenten voor de verdiensten van beide soorten, dus je kunt kiezen welke je en welke beter is voor uw gezondheid als u gezondheidsproblemen heeft en natuurlijk met een arts praten om u te helpen uw beslissing te nemen.

Sommigen vinden het koud

Veel soorten vallen onder de categorie "koude yoga", met verschillende soorten voor verschillende doelen en uitkomsten. Sommige opties omvatten reguliere Hatha-yoga met een mix van houdingen en meditatie, poweryoga voor een training, Iyengar-yoga voor de juiste vorm, integratieve yogatherapie voor genezing en Ananda voor mentale en spirituele ontwikkeling.

Sommigen houden ervan als het warm is

Een populaire vorm van yoga die zich heeft verspreid, is hot yoga, waarbij yoga wordt uitgevoerd in een verwarmde studio van 90 graden Fahrenheit of hoger en met een vochtigheidsgraad van 40 procent of hoger. Populaire Bikram-yoga is een type hete yoga - het heetste type met temperaturen van minimaal 105 graden Fahrenheit.

Het argument voor Hot

Hete yoga kan je helpen meer calorieën te verbranden dan een koude yogales, omdat je lichaam harder werkt om je temperatuur te regelen. Bovendien beweert de Yoga College of India-website van Bikram dat het uitvoeren van yoga in een warme omgeving giftige stoffen uit het lichaam afgeeft en het lichaam flexibeler maakt om poses te bereiken, en dat koude yoga letsel kan veroorzaken, omdat het lichaam niet goed is opgewarmd en vervormbaar .

Het argument voor koude

Andere yogaliefhebbers en professionals kiezen voor koude yoga, waaronder normale kamertemperatuur. Een zorg is dat de hitte van hete yoga je lichaam voorbij kan duwen waar het normaal zou gaan, wat resulteert in letsel. Door te oefenen in een koude of warme temperatuur, zul je de grenzen van je lichaam beter volgen. Het beoefenen van yoga in een koelere omgeving kan ook problemen door de hitte voorkomen, zoals uitdroging, hittegerelateerde problemen zoals een zonnesteek en verergering van gezondheidsproblemen zoals fibromyalgie, multiple sclerose en epilepsie. Desalniettemin is een warme temperatuur - niet heet - de beste keuze, omdat het helpt de spieren, het zenuwstelsel en de geest te ontspannen zonder het risico van extreme hitte.

Bekijk de video: FAMILY YOGA CHALLENGE. BOYS VS. GIRLS. We Are The Davises (September 2020).