Geschiktheid

Hula Hooping versus Situps


Hooping is geëvolueerd naar een mix van dans en aerobics.

Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Kinderen gebruiken al eeuwenlang een vorm van hoepel als speelgoed. Volgens 'Hoping: A Revolutionary Fitness Program' van Christabel Zamor en Ariane Conrad, zwaaiden Egyptische kinderen in 1000 voor Christus stijve hoepels rond hun taille. In 1958 kochten Amerikanen 25 miljoen plastic hoelahoep toen het speelgoed op de markt werd gebracht. Moderne hoepels zijn getransformeerd in een cardiovasculaire training waarbij het hele lichaam betrokken is. Situps zijn daarentegen een lichaamsgewichtsoefening die gericht is op je buikspieren om te versterken.

Type oefening

Hooping kan volgens de American Council on Exercise worden vergeleken met andere soorten aerobe activiteiten die een totale lichaamstraining bieden, zoals cardio-boksen, step-aerobics of bootcamp-fitnessprogramma's. Voor een sessie van 30 minuten kunt u ongeveer 210 calorieën verbranden. Situps zijn een soort oefening voor gymnastiek waarbij u uw eigen lichaamsgewicht gebruikt om uw buikspieren te versterken. Als je 120 pond weegt, kun je volgens de website van Harvard Medical School verwachten dat je ongeveer 30 calorieën per 30 minuten verbrandt met matige gymnastiek. Als u 155 pond weegt, neemt die calorieverbranding toe tot 167 calorieën. De calorieverbranding voor hoepelen is hoger dan die van situps, en het is ook moeilijk om situps gedurende een langere periode uit te voeren.

Spieren werkten

Een situp versterkt niet alleen uw buikspieren, maar ook de heupflexoren en onderrug. In tegenstelling tot een crunch, vereist de situp dat je je onderrug van de vloer tilt, waardoor je heupflexoren onder druk komen te staan ​​en de kernstabiliserende spieren langs de onderrug worden geactiveerd. Volgens Effective Hooping - Workout of Child's Play? Van de American Council on Exercise gebruikt u meestal een grote hoepel met een diameter van 37 tot 45 inch en een gewicht tussen 1 en 4. pond. Omdat deze hoepels zwaarder zijn dan de plastic van de jaren 1950, kun je ze langer rond je torso laten draaien. De ritmische slingerende bewegingen van hoepelen kunnen uw armen, rug, buik en benen conditioneren.

Variaties

Hoewel u weerstand kunt toevoegen aan een situp, zoals het vasthouden van een gewichtsplaat, zijn de bewegingen van de oefening vast. Om je buikspieroefening in balans te brengen, voeg je meestal andere soorten oefeningen toe, zoals crunches, beenliften of wendingen, waarbij verschillende bewegingen betrokken zijn. Hooping omvat een enkel stuk apparatuur dat kan worden gebruikt voor een reeks bewegingen. Je kunt de hoepel op en neer bewegen in je romp, of de hoepel naar links en rechts op schouderhoogte duwen om je armen te werken. Terwijl de hoepel rond je middel draait, kun je volgens Zamor en Conrad dansstappen uitvoeren, zoals stepstouches of draaien op één voet.

Voordelen

Net als bij touwtjespringen verbetert hoepelen je motoriek, hand-oogcoördinatie, flexibiliteit en balans. Je moet ook een gevoel van ritme ontwikkelen om de hoepel rond je lichaam te laten draaien. In tegenstelling tot touwspringen legt hoepelen niet zoveel stress op uw gewrichten. Volgens Dr. Edward R. Laskowski op MayoClinic.com kan het, als je de hoepel minstens 10 minuten in beweging kunt houden, in aanmerking komen als onderdeel van je wekelijkse aerobics-regime. Situps kunnen je kernspieren opbouwen, zodat je meer stabiliteit en meer kracht hebt voor verschillende sporten, zoals hardlopen, zwemmen of tennis. Omdat je ook je onderrug versterkt, kunnen situps helpen om rugklachten te verlichten, volgens de University of California, Berkeley, The New Wellness Encyclopedia.

Bekijk de video: Sit Ups Pull Ups (Augustus 2020).