+
Geschiktheid

Geeft de helling op een loopband het cijfer aan?


Omdat het veel moeilijker is dan platlopen, kun je niet verwachten zo lang op een helling te trainen.

Photos.com/PhotoObjects.net/Getty Images

De meeste moderne loopbanden worden geleverd met ingebouwde hellingsfunctionaliteit, waardoor u de inspanning van uw training kunt verhogen door de hoek van uw run te vergroten. U ziet mogelijk hellingsnummers die worden weergegeven in percentageklasse of procentuele helling, maar de termen zijn uitwisselbaar. Een helling van 10 procent op een loopband is hetzelfde als een helling van 10 procent. Hoewel een hogere helling uw training uitdagender maakt, moet u de helling aanpassen aan uw fitnessniveau en doelen.

Helling versus rang

De helling van een loopband, heuvel of bergpad wordt gevonden door de helling te bepalen, die meestal wordt uitgedrukt als stijging over run. Als u over een voet van 50 voet loopt, maar 10 voet hoger komt te staan ​​dan u in het begin was, hebt u een helling van 20 procent doorlopen. Percentage helling en helling zijn hetzelfde, dus het maakt niet uit welke u op de loopbandmonitor ziet, u hebt een eenvoudige formule om mee te werken.

Wat het voor u betekent

In plaats van vast te lopen in de wiskunde van verschillende hellingen, hellingen en hellingen, hoef je alleen maar te bepalen op welke helling je wilt trainen. Hoe steiler de helling, hoe moeilijker uw training zal zijn. Als u uw inspanningen niet aanzienlijk wilt verhogen, maar gewoon een goede cardiotraining wilt doen alsof u buiten hardloopt, stelt u de helling in op 1 procent. Een helling van 1 procent op een loopband weerspiegelt het meest nauwkeurig rennen op een plat oppervlak buiten, volgens onderzoekers van het Chelsea School Research Center.

Voordelen van de helling

Elke vorm van aerobe training kan u helpen calorieën te verbranden, stress te verminderen en chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk en cholesterol te beheersen. Maar als je je spieren een betere training wilt geven en daarbij meer calorieën wilt verbranden, overweeg dan om je helling te verhogen. Rennen op een helling werft ongeveer drie keer zoveel spiervezels aan als rennen op een vlak oppervlak, waardoor je meer kracht en coördinatie van het hele lichaam kunt ontwikkelen.

Overwegingen bij training

Hoewel hardlopen op een helling een effectieve manier is om te trainen voor verschillende sport- en fitnessdoelen, is het aanzienlijk uitdagender dan hardlopen op een vlakke ondergrond. Omdat je spieren veel harder moeten werken op een helling, hebben ze meer tijd nodig om te herstellen na een training dan na een ontspannende wandeling in het park. Bovendien zullen uw hardloopmechanieken schuin veranderen, het meest merkbaar wat uw hamstrings betreft. Strek je royaal uit voordat je bergop rent en let op waarschuwingssignalen van overtraining zoals krampen of spierspanningen.


Bekijk de video: Best Way to burn fat - HIIT Training -Treadmill sprints - Fat loss tips (Januari- 2021).