Sport

Hoe je schouders recht te houden tijdens het swingen voor softbal

Hoe je schouders recht te houden tijdens het swingen voor softbalWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Niveau schommelingen produceren lijnaandrijvingen.

Photodisc / Photodisc / Getty Images

Als je pop-ups, zwakke vliegballen raakt of zelfs op te veel toonhoogtes snuift, is de kans groot dat je je achterste schouder laat vallen als de softbal de plaat nadert. Als u uw schouders redelijk vlak houdt, kunt u beter contact maken en meer lijnritten maken. Focus op een paar belangrijke punten in je swing om je schouders in lijn te houden.

1.

Houd de vleermuis niet meer dan een hoek van 45 graden terwijl je je houding aanneemt. Een grotere hoek kan ertoe leiden dat je je achterste schouder laat zakken terwijl je de vleermuis in de slagzone laat zakken.

2.

Til je ellebogen op zodat je bovenarmen ongeveer evenwijdig zijn met het veld terwijl je op het veld wacht. Je voorste schouder moet iets lager zijn dan je achterste schouder.

3.

Focus op het houden van je rugschouder terwijl je naar voren stapt. Houd je vleermuis stil of beweeg je handen een beetje naar achteren.

4.

Draai je heupen zijdelings en laat je handen je knuppel naar de bal leiden wanneer je aan je swing begint. Je kunt je achterste schouder heel licht laten zakken, zodat deze is uitgelijnd met je voorste schouder, afhankelijk van de locatie van het veld.

5.

Houd uw handen ongeveer op schouder- of borsthoogte, indien mogelijk, tijdens uw swing, inclusief de follow-through. Als je handen vrij hoog blijven, kunnen je schouders niet te laag vallen.

6.

Buig je knieën of buig je polsen om het vat van de vleermuis te laten zakken als je naar beneden moet reiken voor een lage toonhoogte in plaats van je achterste schouder buitensporig te laten vallen.

Tip

  • Wees niet geobsedeerd door je schouders perfect recht te houden, vooral als je een power hitter bent. Als je de bal raakt met je achterste schouder net iets lager dan je voorkant, ontstaat er een lichte opzwaai waarmee je de bal het outfield in kunt rijden. Dat kan leiden tot een extra honkslag als je goed contact maakt.

Bronnen (1)


Bekijk de video: Strength Exercises for Softball - Hope Rogers' Top 3 Exercises for Fastpitch (Augustus 2022).