Geschiktheid

Kettlebell-oefeningen voor senioren

Kettlebell-oefeningen voor seniorenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kettlebell-oefeningen kunnen senioren leren om meerdere spieren tegelijk te stabiliseren en te versterken.

Barry Austin / Digital Vision / Getty Images

Kettlebell-oefeningen voor senioren kunnen helpen kracht, flexibiliteit, balans en cardiovasculaire fitheid op te bouwen. Kettlebells zijn vooral goed voor senioren, omdat ze zoveel fitnesselementen combineren, in tegenstelling tot halters, die zich vooral richten op het versterken van een geïsoleerde spier. Voor het starten van een trainingsprogramma met kettlebells, moeten senioren hun arts raadplegen. Om blessures te voorkomen, moeten senioren beginnen met een licht gewicht, hun vorm perfectioneren en vervolgens geleidelijk hun gewicht verhogen naarmate ze sterker worden.

Voordelen van Kettlebells ten opzichte van halters

Kettlebells en dumbbells zijn beide losse gewichten die worden gebruikt om soortgelijke oefeningen te doen om kracht en spieren op te bouwen. Kettlebells hebben een andere vorm dan halters - ze zien eruit als een kanonskogel met een handvat. Vanwege zijn vorm staat het gewicht van de kettlebell niet in het midden terwijl je hem vasthoudt. Deze functie daagt meer van je spieren uit om het gewicht te stabiliseren. Als gevolg hiervan werken verschillende spieren samen wanneer u een kettlebell gebruikt, in tegenstelling tot wanneer u een halter gebruikt. Omdat kettlebells je spieren ook dwingen een groter bewegingsbereik te gebruiken in vergelijking met halters, kan het gebruik ervan je flexibiliteit vergroten.

Enkele Kettlebell Swing

De enkele kettlebell swing is een cardiovasculaire oefening die je bilspieren, quadriceps en buikspieren versterkt en je hamstrings strekt. Om een ​​kettlebell swing te doen, bootst u eerst de oefening na zonder de kettlebell. Ga met je voeten iets breder staan ​​dan heupbreedte. Buig je knieën en houd ze gestapeld over je enkels. Scharnier om je middel met je rug recht en je buikspieren ingeschakeld, en reik je handen terug door je dijen. Duw je heupen in één snelle beweging naar voren zodat je rechtop staat, je bilspieren zijn verloofd en je stuitje naar beneden is gericht. Zwaai je armen omhoog in lijn met je schouders. Je rug moet altijd recht blijven. Probeer nu de oefening met een kettlebell. Adem uit terwijl je de kettlebell opzwaait. Herhaling.

Enkele Kettlebell Crush Curl

De single kettlebell crush curl is een eenvoudige oefening die je biceps, deltoïden en borstspieren versterkt terwijl je een goede houding oefent. Ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Span uw buikspieren aan en wijs uw stuitje naar beneden om uw lage rug te beschermen. Ontspan je schouders en sta rechtop door de kruin van je hoofd. Houd de kettlebell in je hart en druk hem tussen je handpalmen. Terwijl je inademt, laat je de kettlebell naar je navel zakken. Terwijl je uitademt, til je de kettlebell terug naar je hart. Tijdens de oefening moet u de kettlebell tussen uw handen drukken.

Dubbele Kettlebell voor Squat

De dubbele kettlebell voor squat versterkt je quadriceps en bilspieren en leert je je kernspieren te stabiliseren. Ga staan ​​met uw voeten breder dan heupbreedte en draai uw voeten iets naar buiten. Span uw buikspieren aan en houd uw rug recht tijdens de oefening. Houd een kettlebellhandgreep in elke hand en breng uw handen naar uw schouders met uw handpalmen naar elkaar toe. Houd uw polsen in lijn met uw onderarmen en laat het kanonskogelgedeelte van de kettlebell op uw onderarmen rusten. Houd je bovenarmen tegen je ribbenkast gedrukt. Terwijl je inademt, buig je je knieën en laat je in een squat zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Verplaats je gewicht naar je hielen en houd je knieën gebogen over je enkels. Terwijl je uitademt, sta je weer op in een staande positie.

Bronnen (1)


Bekijk de video: Beginner Kettlebell Workout - Complete Thuis Training (Augustus 2022).