Geschiktheid

Wat te doen met een Kettlebell voor maagvet

Wat te doen met een Kettlebell voor maagvetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Cardio- en krachttraining helpen je buik slank te worden.

Digital Vision./Digital Vision / Getty Images

Kettlebell-training wordt steeds populairder. Het werd in de VS geïntroduceerd door Pavel Tsatsouline, een voormalige Sovjet Special Force-trainer. In de loop der jaren ontwikkelde hij verschillende trainingsprogramma's die atleten hielpen topprestaties te bereiken en de algehele kracht op te bouwen. Wereldkampioen powerlifting Brad Gillingham bijvoorbeeld, ondervond grote verbeteringen in spiergrootte door te trainen met kettlebells. Deze veelzijdige fitnesshulpmiddelen zijn echter niet alleen voor atleten. Iedereen kan ze gebruiken om kracht, kracht en uithoudingsvermogen te bereiken terwijl ze vet aansteken.

Overweeg de voordelen

Deze trainingstools voor het hele lichaam kunnen uw prestaties naar een hoger niveau tillen. Ze zijn ideaal voor zowel cardio- als krachttraining en bieden een uitdagende training die je hartslag omhoogschiet. Of je doel nu is om slanker te worden, spieren op te bouwen of je kracht en kracht te vergroten, kettlebell training zal het lukken.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Strength and Conditioning Research heeft cardiorespiratoire en metabole responsen bij sprintintervalcycli (SIC) vergeleken met kettlebell (KT) hoge intensiteit intervaltraining (HIIT). De KT-HIIT-groep verbrandde meer calorieën en ervoer grotere verbeteringen in aerobe prestaties en metabole gezondheid in vergelijking met de SIC-groep, waaruit blijkt dat kettlebell-training een uitstekende manier kan zijn om uit te leunen en uw cardiovasculaire conditie te verbeteren.

Wat kettlebells zo effectief maakt, is hun unieke werkingsmechanisme. In tegenstelling tot halters hebben ze een zwaartepunt buiten hun handgrepen. Hiermee kunt u oefeningen doen die real-life activiteiten nabootsen en zich op bijna elke spier richten tijdens een typische training. Bovendien dwingen deze fitnesstools je niet om op een vooraf bepaald pad te bewegen, zoals fitnessapparaten.

Vanwege hun vreemde zwaartepunt betrekken kettlebells uw stabiliserende spieren in grotere mate dan andere apparaten. Bovendien leggen ze minder stress op je schouders en polsen. Omdat ze meerdere spieren tegelijk rekruteren, activeren ze een acute hormonale reactie en leiden ze tot snellere winsten. Dit verhoogt ook je metabolisme, zodat je meer calorieën verbrandt tijdens en na de training.

Bovendien kun je met kettlebells unieke oefeningen doen die vet wegsmelten en tegelijkertijd je kracht, behendigheid en kracht vergroten. Bij elke rep zullen je kernspieren hard werken om je evenwicht te behouden en kracht te genereren. Kortom, je werkt je buikspieren zonder het te beseffen. Gebruik een mix van kettlebell-schommels, flarden, deadlifts, Russische wendingen en powerplanken om buikvet te verbranden en fit te blijven.

Probeer eenarmige schommels

Hoewel deze oefening meestal wordt gebruikt voor de ontwikkeling van bilspieren en hamstring, worden alle spiergroepen ingeschakeld. Wanneer u deze beweging van het hele lichaam uitvoert, houden uw buikspieren de romp stabiel en voorkomen dat u wordt gedraaid en naar voren getrokken. De rugspieren helpen de wervelkolom in een neutrale positie te houden, terwijl je quads de knieën verlengen om de kracht te creëren die nodig is om de kettlebell te zwaaien.

Volgens het Journal of Strength and Conditioning Research produceren single-arm kettlebell swings een grotere neuromusculaire activiteit en kernactivatie dan de two-arm kettle swing. Bovendien kunnen alle soorten kettlebell-schommelingen het risico op letsel verminderen en de algehele kracht verbeteren. De gemiddelde persoon verbrandt 15 tot 21 calorieën per minuut en tot 1.212 calorieën per uur door schommelingen te doen met een kettlebell van 20 tot 25 pond.

Voeg een twist toe

De Russische twist is een van de beste oefeningen voor de obliques. Voeg ketelbellen toe aan de mix om het uitdagender te maken. Deze beweging activeert en versterkt je kernspieren en geeft je rug, schouders en biceps een intense training.

Gebruik een redelijk zwaar gewicht waarmee je 15 tot 20 herhalingen met een perfecte vorm kunt doen. Draai je romp met een langzame, gecontroleerde beweging om blessures te voorkomen. In combinatie met schoon eten en weerstandstraining, kan deze kernoefening de definitie en kracht van ab verbeteren.

Probeer de Renegade Row

Deze samengestelde beweging richt zich op je kern- en middenrugspieren. Door regelmatig te oefenen, bouwt het kernstabiliteit en kracht op, stemt uw armen af ​​en stimuleert uw metabolisme.

Elke spier in je lichaam werkt hard om je evenwicht te behouden en de kracht te genereren die nodig is om de kettlebell op te tillen. Als gevolg hiervan verbrand je enorme calorieën en laat je buikspieren knallen. Deze oefening wordt veel gebruikt in Spartan Race-training, CrossFit en andere uitdagende trainingsprogramma's.

Pak het op

Wat als je maar liefst 400 calorieën zou verbranden en je kern zou versterken in slechts 20 minuten? Met de kettlebell snatch kun je dat doen en nog veel meer! Deze oefening fakkelt 20,2 calorieën per minuut terwijl het aanbieden van een full-body workout. Bovendien verbetert het de cardiovasculaire conditie en aerobe capaciteit in grotere mate dan training van het circuitgewicht, wat leidt tot verbeterde fysieke prestaties.

Deze uitdagende beweging vereist volledige lichaamskracht en kracht. Het raakt elke spier en verhoogt je hartslag terwijl je kernkracht ontwikkelt. Zorg ervoor dat je de kettlebell-swing onder de knie hebt voordat je probeert een ruk uit te voeren. Begin met een lichte kettlebell en verhoog het gewicht naarmate je verder komt.


Bekijk de video: Buikvet Verbranden - Thuis Training! (Augustus 2022).