Geschiktheid

Kettlebells & pijnlijke schouders

Kettlebells & pijnlijke schouders


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Scherpe, intense pijn is een zeker teken dat je je kettlebell-training moet terugschroeven.

Kettlebells kunnen 'hardcore' schreeuwen in vergelijking met de gewichtsmachines en glanzende chromen halters in je sportschool, maar alleen omdat ze een zware, intense manier van trainen zijn, betekent niet dat ze pijnlijk moeten zijn. Hoewel een beetje pijn en ongemak te verwachten is wanneer je hard traint, moet je leren onderscheiden tussen wanneer je schouders pijnlijk zijn van een goede, uitdagende training en wanneer het probleem ernstiger kan zijn.

Ga naar beneden met DOMS

Als je ooit spierpijn in 12 tot 24 uur na het sporten hebt gevoeld, heb je de vloek van het bestaan ​​van elke toegewijde sporter ervaren - DOMS. Dit pakkende acroniem staat voor vertraagde spierpijn en wordt veroorzaakt door een afbraak van spierweefsel. Het is niet, zoals algemeen wordt gedacht, melkzuur opgebouwd in de spieren, volgens het American College of Sports Medicine. DOMS maakt deel uit van de kettlebell-training, vooral wanneer u een nieuwe oefening introduceert of uw trainingsintensiteit verhoogt. IJs en massage kunnen de symptomen helpen verlichten, maar u moet over het algemeen gewoon uw tanden knarsen en wachten tot de pijn verdwijnt.

Stabiliseer je schouder

Je schouder is een kogelgewricht, met een grote bal en een relatief kleine kom. Dit is zowel een voordeel als een vloek, omdat het betekent dat je schouder een groot bewegingsbereik heeft, maar ook dat hij onstabiel is en gevoelig is voor letsel. Het correct uitvoeren van kettlebell-oefeningen om de ondersteunende spieren en pezen te versterken, is de sleutel tot het beschermen van uw schouder tegen pijn, merkt arts-chiropractie en kettlebell-trainer Dr. Ron Tyszkowski op. Goed uitgevoerde overhead persen en flarden kunnen het risico op schouderblessures aanzienlijk verminderen.

Vermijd de verschrikkingen van slechte techniek

Elke oefening kan schade en pijn veroorzaken aan de spier of gewricht waar u aan werkt. Kettlebells kunnen echter een nog groter risico inhouden dan halters of machines. Vanwege het explosieve karakter van kettlebell-training, is het gemakkelijker om je schouder te verlengen bij het uitvoeren van een oefening boven je hoofd. Als u plotseling het begin van schouderpijn voelt tijdens uw kettlebell-training, of als uw pijn langer dan 72 uur aanhoudt, heeft u mogelijk schade aan het gewricht, de spieren, ligamenten of pezen, dus u moet uw zorgverlener bezoeken. Om te voorkomen dat dit in de eerste plaats gebeurt, moet je een sessie of twee houden met een gekwalificeerde kettlebell-coach om je techniek perfect te krijgen.

Swing weg pijn

Pijn in de schouder, nek en rug kan iedereen treffen, of u nu traint of niet. Als je last hebt van deze constante pijn, vrees dan niet, want het is kettlebells te hulp. Volgens de Human Performance Resource Center-website kan het slingeren van een kettlebell je symptomen verminderen. In een Deens onderzoek kregen vrouwen van middelbare leeftijd met schouder-, nek- en rugpijn te horen dat ze regelmatig kettlebell-trainingen moesten uitvoeren, of regelmatige algemene fitness-trainingen. De vrouwen die met kettlebells zwaaiden, meldden een gemiddelde afname van schouderpijn met 46 procent.


Bekijk de video: 10 Minute Kettlebell Workout for an efficient Total Body Workout (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Smedley

  Je hebt een RSS-curve - repareer het

 2. Jaivyn

  Ja werkelijk. Alles hierboven verteld de waarheid. We kunnen over dit thema communiceren.

 3. Tlachinolli

  Nieuwe items zijn altijd cool !!!

 4. Arlie

  Oooh, precies wat je nodig hebt.

 5. Kajigar

  Zijn woorden, alleen schoonheid

 6. Teryysone

  Ik bedenk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Laten we het bespreken.Schrijf een bericht