Geschiktheid

Wat voor lichaam geeft roeien een vrouw?

Wat voor lichaam geeft roeien een vrouw?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vrouwelijke roeiers zijn gespierd en toch relatief mager.

Jupiterimages / liquidlibrary / Getty Images

Roeien als workout biedt vrouwen tal van gezondheidsvoordelen, waaronder het verbranden van calorieën en het opbouwen van spieren zonder dat de gewrichten zwaar worden belast. Omdat het lichaam zich aanpast aan de stress van lichaamsbeweging, zal een vrouw waarschijnlijk veranderingen in haar lichaam opmerken als ze consistent is met haar roeitraining.

Tip

  • Roeien bouwt en toont spieren in je bovenrug, heupen en benen, terwijl je veel calorieën verbrandt.

Toon je spier

Vanwege de hoeveelheid kracht die roeiers op het water moeten inzetten om hun boten vooruit te stuwen, dragen ze meestal een aanzienlijke hoeveelheid spiermassa, volgens BBC Academy. Deze massa is door het hele lichaam heen gebouwd. Volgens University of California oefent Davis fysioloog Keith Baar uit, roeien bouwt spierkracht en massa op vanwege de krachtige contracties die spieren continu moeten uitvoeren tijdens het roeien.

Target Roeien Spieren

Hoewel het lijkt alsof de rug het grootste deel van de belasting van het roeien op zich neemt, komt het grootste deel van de kracht van de heupen en benen. Wanneer een vrouw roeit, maakt ze soortgelijke bewegingen als het continu uitvoeren van beenpers en zittende rijen in de sportschool. Elke riem van de riem wordt geïnitieerd door uw heupen en knieën te verlengen, wat vergelijkbaar is met beweging bij het uitvoeren van beenpersen. Deze bewegingen worden uitgevoerd door de gluteus maximus en quadriceps. Kort nadat de heupen en benen zijn uitgestrekt, slaan de armen in terwijl de riem door het water wordt getrokken. Deze beweging is vergelijkbaar met zittende rijen en wordt voornamelijk behandeld door de latissimus dorsi in je rug. Daarom hebben vrouwen die consequent roeien meestal grotere heup-, been- en bovenrugspieren.

Verhogen en behouden Leanness

Hoewel de extra spiermassa bijdraagt ​​aan het lichaamsgewicht van een vrouw, heeft ze de neiging om weinig lichaamsvet te hebben en is daarom relatief mager vanwege het aantal calorieën dat ze verbrandt tijdens haar roeisessies. Dr. Fritz Hagerman van de afdeling Biologische Wetenschap van de staat Ohio merkt op dat competitieve roeiers doorgaans ongeveer het dubbele aantal calorieën verbranden als een hardloper die 2.000 meter aflegt of een steeplechase van 3.000 meter uitvoert. Vrouwelijke roeiers van wereldklasse wegen meestal ongeveer 165 tot 176 pond.

Ontwikkel uw cardiorespiratoir systeem

Consistente roeitraining zal een positieve invloed hebben op het lichaam van een vrouw in termen van haar hart, longen en bloedsomloop. Tijdens het roeien hebben de werkweefsels meer zuurstof en voedingsstoffen nodig. Als gevolg hiervan neemt de vraag naar uw cardiorespiratoire systeem toe. De longen werken om meer zuurstof op te nemen en meer kooldioxide kwijt te raken, en het hart klopt sneller zodat het meer bloed door het lichaam kan pompen. De aderen en slagaders verwijden zich, zodat bloed vrijer door het lichaam kan bewegen. Het cardiorespiratoire systeem ontwikkelt zich als een resultaat en deze verbeteringen verminderen het risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en hoog cholesterol.


Bekijk de video: Roeien Beste Training voor Afvallen & Vetverlies! Fit For Free Arnhem (Augustus 2022).