Geschiktheid

Worden Latissimus Dorsi-spieren gebruikt bij het bankdrukken?

Worden Latissimus Dorsi-spieren gebruikt bij het bankdrukken?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De bankdrukken werkt veel spieren, maar niet de latissimus dorsi.

IT Stock / Polka Dot / Getty Images

Een van de wegversperringen voor consistente krachttraining is weten welke oefeningen welke spieren activeren. De bankdrukken zorgt voor een brede selectie spieren, maar de oefening richt zich niet op de latissimus dorsi, de grote, waaierachtige spieren die zich uitstrekken van de onderrug tot de schouderbladen en van de wervelkolom naar je zijkanten. Hoewel de bankdrukken de latten niet activeert, richten andere oefeningen met een vergelijkbare vorm zich op die spiergroep.

Latissimus Dorsi-spieren

De latissimus dorsi is een groep spieren in de boven- en middenrug die zich uitstrekt van de rug over de rug naar de zijkanten. Samen met de trapezius, teres en rhomboids is de latissimus dorsi een van de belangrijkste spieren in de rug. De latten zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor het vergemakkelijken van de beweging van het schoudergewricht over drie vlakken. Het helpt ook gedeeltelijk bij spinale flexie over een lateraal vlak. De latissimus dorsi reageert grotendeels op trekoefeningen.

Bench Press Basics

Het bankdrukken is een samengestelde duwoefening die een aantal spiergroepen in het bovenlichaam activeert. Deze groepen omvatten de borstvinnen, deltoïden, triceps, biceps, trapezius en kernspieren. U kunt de nadruk van de pers verleggen naar specifieke spiergroepen in die periode door uw greep op de balk te verbreden of te verkleinen, door een halter te vervangen door halters of door de pers uit te voeren op een schuine of aflopende bank. De bankdrukken maakt ook gebruik van aanzienlijke articulatie van het schoudergewricht, maar activeert een andere set spieren om die beweging te vergemakkelijken.

Lat-oefeningen

Om de latissimus dorsi te activeren, zorgt een oefening voor een bijna tegengestelde beweging van de bankdrukken. De omgebogen halterrij gebruikt een soortgelijke vorm als het bankdrukken, maar in plaats van het gewicht van de vloer tegen de zwaartekracht in te drukken, trek je het naar je borst. Andere effectieve oefeningen voor de latten zijn de lat-pulldown met behulp van een gestapelde kabelgewichtmachine en de pullup, met behulp van uw eigen lichaamsgewicht op een pullupstang.

Superset-koppelingen

De latissimus dorsi, samen met de trapezius, zijn de tegenovergestelde spieren van de borstspieren. Vanwege deze oppositie kunt u de bankdrukken gebruiken in combinatie met een van de oefeningen die direct op de lats zijn gericht om een ​​superset uit te voeren. Supersets combineren één oefening voor elk van de twee tegengestelde spiergroepen; de oefeningen worden snel achter elkaar uitgevoerd. Voer voor de lats en de bankdrukken één set van 12 bankdrukken uit en voer vervolgens onmiddellijk 12 lat-pulldowns uit, zonder ertussen te rusten.


Bekijk de video: Standing Lat Pushdown: train je lats vleugels met deze effectieve rugoefening (Augustus 2022).