Sport

Hoe houden linkshandige tennisspelers hun rackets vast?


Southpaws moet de juiste linkshandige tennisgreep gebruiken.

Jupiterimages / BananaStock / Getty Images

Begrijpen hoe je je racket vastgrijpt, is een van de basisprincipes van tennis. Hoe fysiek je ook bent, als je het racket niet goed vasthoudt, kun je niet naar je volle potentieel spelen. Je zult veel boeken en websites vinden die de juiste tennisgrepen beschrijven, maar de meeste zijn geschreven met rechtshandigen in gedachten en dwingen linksen om de richting om te keren. Vooral beginnende linkshandigen vinden het misschien gemakkelijker om het spel te leren door aanwijzingen te lezen die specifiek op hen zijn gericht.

Dient en Volleys

De Continental grip is ideaal voor porties en bovenhandse slagen omdat het zorgt voor een krachtige klik van de pols bij een botsing. Om te leren hoe je de grip kunt vormen, houd je het racket met het hoofd loodrecht op de baan - in een normale slagpositie - en kijk je naar het achtzijdige uiteinde. Stel je voor dat het einde van het racket een klok is, met 12 uur bovenop. Pak het racket vast zodat de V-vorm gevormd door uw duim en wijsvinger op ongeveer 11 op de denkbeeldige wijzerplaat ligt. De grip is neutraal - wat betekent dat je hem kunt gebruiken voor zowel voorhand als backhands - dus het is ook de gewenste grip voor volleys. Wanneer je aan het net zit, heb je geen tijd om van een backhand naar een forehand-grip te veranderen, of vice versa, dus een neutrale grip is je beste keuze.

Voorhandgrepen

Als je een beginner bent, kun je de Continental-grip gebruiken voor al je opnamen terwijl je de basis leert. Begin echter zo snel mogelijk met verschillende grepen voor voorhand en backhands om meer kracht en controle over uw opnamen te krijgen. Beweeg vanuit de continentale positie uw hand tegen de klok in op het racket tot de V-vorm ongeveer 10 uur is. Dit is de semi-westerse grip. Als je het racket in een slagpositie houdt en de Continental- en Semi-Western-grepen vergelijkt, zie je dat de palm van je hand zich in de Continental-greep boven op het racket bevindt, maar achter het racket zit wanneer je de bal raakt met een semi-westerse grip, waardoor het gemakkelijker wordt om kracht te genereren en de bal te laten draaien. Als je graag zware topspin-opnamen maakt, verplaats je de V-vorm van je hand naar 9 uur om de volledige westerse voorhandgreep te gebruiken.

Handgrepen met één hand

Om een ​​backhand met één hand te raken, beweegt u eenvoudig uw hand in omgekeerde positie van uw voorhand. Als je een semi-westerse forehand raakt, verplaats je de V-vorm van je hand naar 2 uur om een ​​backhand te raken. Schuif uw hand naar 3 uur als u de voorkeur geeft aan de volledige westerse grip op de achterhand.

Tweehandige backhands raken

Als je met twee handen op je rug slaat, kan wat je zwakkere schot normaal gesproken verandert in een krachtig wapen. Plaats uw linkerhand op de bodem van het racket in een continentale positie en plaats vervolgens uw rechterhand op het bovenste deel van de greep, in een oostelijke positie, met de V-vorm op ongeveer 1 uur.

Bekijk de video: Topspin service greep (Augustus 2020).