Geschiktheid

Variaties in beenkrul

Variaties in beenkrul


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Druk op het weerstandskussen om beenkrullen uit te voeren.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Een of alle van uw vier hamstringspieren zijn betrokken bij bijna elke mogelijke kniebeweging, dus gezonde hamstrings zijn belangrijk voor iedereen, vooral als u hardloopt of een sport rent. Alle beenkrullen richten zich op deze spieren in de achterkant van je dijen, maar verschillende variaties zorgen voor een verscheidenheid aan ondersteunende of stabiliserende spieren.

Zittend been krullen

Zittend been curl machines zijn gebruikelijk in veel sportscholen en health clubs. Je zit op een stoelachtige stoel en plaatst het deel van je voet net boven je schoen op het kussen om tegen de weerstand in te krullen. Naast het richten op je hamstrings, werken zittende beenkrullen de gastrocnemius in je kuiten, de gracilis in je bovenbenen, de popliteus achter je knieën en de sartorius-spieren, die zich uitstrekken van elke heup tot de knie. De tibialis voorste spieren in je schenen worden ook gebruikt als stabilisatoren. Door uw enkels te buigen tijdens de zittende krul, krijgt u extra werk voor uw kuitspieren.

Liggende beenkrullen

U kunt op verschillende machines liggende beenkrullen uitvoeren. Je gaat met je gezicht naar beneden in de machine liggen met je enkel onder de weerstandskussens, dan buig je je knieën en druk je tegen de weerstand in. U kunt ook op een bank voor een machine met lage riemschijf gaan liggen en de kabels aan enkelboeien bevestigen. Hoe dan ook, de oefening maakt gebruik van dezelfde spieren als de zittende beenkrul, en je gebruikt ook de rectus femoris - een van de quadriceps-spieren voor elke dij - als stabilisator. Deze variatie kan je rug belasten, dus als je last hebt van rugpijn, wil je misschien bij andere variaties blijven.

Staande beenkrullen

Terwijl sommige machines je toestaan ​​om zittende of liggende beenkrullen met één been tegelijk uit te voeren, dwingen staande beenkrullen je om met een enkel been te werken terwijl je jezelf op het andere been ondersteunt. Op sommige machines ga je staan, je enkel tegen het kussen plaatsen voor weerstand en je knie buigen. Je kunt ook hamstring krullen met een kabelmachine, tegenover de katrol en een manchet om een ​​enkel plaatsen. Ondersteunende en stabiliserende spieren zullen variëren, afhankelijk van de machine die u gebruikt, maar staande beenkrullen gebruiken meestal de gluteus medius en minimus-spieren aan de zijkanten van elke heup als stabilisatoren. Kabelkrullen brengen enkele kernspieren in het spel, omdat de schuine en de quadratus lumborum uw beweging helpen stabiliseren. Je kunt ook staande krullen doen met een cirkelvormige oefenband door de band om je enkels te plaatsen en op een stoel of ander stevig voorwerp vast te houden voor ondersteuning. Bij staande beenkrullen moet je iets naar voren buigen bij de heupen om te voorkomen dat je rug wordt belast.

Stabiliteit Ball Curls

Stabiliteit-balkrullen combineren de voordelen van een typische beenkrul met een sterke kerntraining. Begin met je gezicht op de grond te liggen met je kuiten op de bal gestut. Strek je armen langs je lichaam en houd je lichaam zo recht mogelijk van je schouders naar je knieën tijdens de oefening. Krul je benen en rol de bal zo ver mogelijk naar achteren, terwijl je je gewicht naar je schouders verplaatst. Deze oefening werkt dezelfde spieren als zittende beenkrullen, maar de stabilisatoren omvatten de rectus abdominis en schuine spieren in je kern, de gluteus maximus in je billen en de erectorspinazie langs je wervelkolom. Maak de oefening uitdagender door uw voeten dicht bij elkaar te houden, uw handen op uw borst te plaatsen of door de oefening met één been tegelijk uit te voeren.


Bekijk de video: Variaties in de Koran Manuscripten - met moslim prediker Keith Rienksma (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Araktilar

  complete nonsense

 2. Zulkigal

  Bravo, je zin is briljant

 3. Nijin

  Het heeft me verrast.

 4. Dammar

  Ik deel je mening volledig. Ik vind dit een goed idee. Ik ben het met je eens.Schrijf een bericht