Geschiktheid

Op welke beenspieren richt Lunges zich?

Op welke beenspieren richt Lunges zich?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lunges kunnen effectief zijn voor het richten op de dijen en bilspieren.

Lunges zijn basisbewegingen die je vaak tegenkomt tijdens dagelijkse activiteiten en sporten. Bij gebruik als oefening kunnen lunges een veilige en effectieve manier zijn om verschillende spieren van je onderlichaam te versterken. Ze zijn ook veelzijdig, omdat lunges in verschillende richtingen kunnen worden gedaan om verschillende spiergroepen te bereiken. Ze kunnen ook in intensiteit worden aangepast om uw fitnessniveau te verbeteren.

Lunges: Vooraan

Voorste lunges richten zich op de spiergroep van je voorste dij bekend als de quadriceps. Het bestaat uit vier spieren: rectus femoris, vastus lateralis, vastus medialis en vastus intermedius. Deze spieren spelen een vitale rol in bewegingen van het onderlichaam, zoals wandelen, rennen of springen. Voorste lunges richten zich ook op de bilspieren van je achterste uiteinde, evenals de hamstrings. Om een ​​voorwaartse uitval uit te voeren, stap je naar voren met je rechterbeen en laat je het linkerbeen achter je en licht gebogen. Buig met beide armen langs uw zij en uw schouders naar achteren en houd uw voorste knie achter uw tenen. Duw het rechterbeen af ​​en keer terug om te beginnen. Wissel van been en doe de beweging aan je linkerkant.

Lunges: Aan de zijkant

Side lunges richten zich op uw ontvoerder - of buitenste - en adductor - of binnenste - dijspieren. Deze spieren zijn cruciaal voor zijwaartse bewegingen, zoals shuffles en schaatsers. Begin met een stap naar rechts. Buig je rechterknie en stuur je heupen terug terwijl je je linkerbeen recht houdt. Duw je gebogen been af ​​en keer terug om te beginnen. Stap links van je en voer deze uitval aan de andere kant uit.

Lunges: In omgekeerde volgorde

Net als voorste lunges, richten reverse lunges zich ook op de quadriceps-spieren van de voorste dij evenals de bilspieren en hamstrings. In plaats van een stap vooruit te zetten om de oefening uit te voeren, beginnen reverse lunges echter door achteruit te stappen. Het initiëren van de longe naar achteren kan gemakkelijker zijn voor beginners of mensen met knieklachten. Stap achteruit met je rechtervoet om een ​​omgekeerde uitval te proberen. Buig beide benen, houd je voorste knie achter de tenen. Je armen worden naar beneden gehouden en je borst wordt opgetild. Breng uw achterste been terug naar de startpositie. Start de beweging aan de andere kant door achteruit te stappen met je linkerbeen.

Dynamische Lunges

Door een volledig bewegingsbereik in de beweging op te nemen, kunnen dynamische lunges u helpen uw onderlichaam voor te bereiden op inspannende activiteiten zoals fietsen, hardlopen of plyometrie. De mechanica is hetzelfde als voorste, zijwaartse of omgekeerde lunges. De stap die u neemt om de beweging te initiëren, moet echter langer zijn om dieper uit te komen en de warmte in de spieren te verhogen. Deze lunges richten zich niet alleen op dijspieren, bilspieren en hamstrings, ze kunnen ook ontbranden en je heupbuigers strekken. Dit kan de spiergroep voorbereiden op oefeningen met een hogere intensiteit en letsel voorkomen. Voordat u dynamische lunges uitvoert, moet u de dijen en heupflexors grondig opwarmen om u voor te bereiden op het volledige bewegingsbereik.

Bronnen (2)


Bekijk de video: Hoe doe je "Lunges". Billen versterken in 7 minuten (Augustus 2022).