Sport

Hoe minder vermoeid te raken in basketbal

Hoe minder vermoeid te raken in basketbal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Doe extra trainingen om je conditie te verbeteren.

Creata's / Creata's / Getty-afbeeldingen

Basketbal is een intense en uitdagende sport om te spelen omdat je het uithoudingsvermogen moet hebben om de meer dan 40 minuten van competitie aan te kunnen en snel te kunnen sprinten, springen en van richting te veranderen. Om voor de sport te zorgen, moet je in trainingen passen buiten je reguliere oefeningen. Je conditieoefeningen moeten verschillende soorten sprints bevatten, evenals sportspecifieke conditieoefeningen die nabootsen wat je tijdens games gaat doen. Zorg bovendien voor je lichaam, zodat het goed wordt gevoed en gehydrateerd.

Conditioneringstrainingen

1.

Doe je conditie-training drie dagen per week. Geef jezelf een tot twee vrije dagen tussen elke conditionerende training. Begin elke training met een dynamische warming-up van 10 tot 15 minuten om uw lichaam voor te bereiden op activiteit.

2.

Voltooi drie sets van 17s. De oefening voor 17 vereist dat je in totaal 17 keer van zijlijn naar zijlijn loopt. Als je geen baan hebt, zet dan twee kegels op ongeveer 30 meter afstand van elkaar en sprint heen en weer tussen de twee. Rust ongeveer 90 seconden tussen elke set.

3.

Voltooi drie sets van de X-out-boor. Begin in een hoek van het basketbalveld en begin diagonaal naar de tegenoverliggende hoek te sprinten. Zodra je bij de hoek bent, schuif je in de verdediging naar de hoek aan de andere kant van het veld. Draai je om en sprint weer diagonaal terug naar de tegenovergestelde hoek en dan defensieve dia terug naar de hoek waar je begon. Rust ongeveer 60 seconden tussen elke set.

4.

Voer drie sets van de elleboogboorconditie uit. Grijp een basketbal en ga bij de elleboog van de vrije worpbaan staan, tegenover de mand. Ontploffen in de richting van de mand, dribbelen en een lay-up voltooien. Krijg je eigen rebound en sprint naar de tegenovergestelde elleboog en draai dan en leg een lay-up uit vanaf de andere kant. Ga door tot je 15 lay-ups hebt gemaakt. Rust 90 seconden tussen elke set.

Je lichaam verzorgen

1.

Krijg elke nacht acht uur slaap. Volgens onderzoekers van de Stanford Sleep Disorders Clinic zal de hoeveelheid slaap die je krijgt een grote invloed hebben op je sprinttijd en schietnauwkeurigheid.

2.

Blijf gehydrateerd door drinkwater voor, tijdens en na je trainingen, oefeningen en games. Uitdroging zorgt ervoor dat u vermoeid raakt en heeft ook een negatieve invloed op uw prestaties. De American Council on Fitness beveelt aan om twee tot drie uur voor je training 17 tot 20 ons in te nemen en dan nog eens 30 minuten voor je begint. Neem tijdens uw training elke 10 tot 20 minuten 7 tot 10 gram en neem daarna onmiddellijk 8 gram als u klaar bent.

3.

Eet voldoende voedsel zodat uw lichaam voldoende wordt gevoed voor de concurrentie. Neem een ​​maaltijd van koolhydraten en magere eiwitten twee tot vier uur voor een training, oefening of spel. Onmiddellijk na je games, verhoog je de hersteltijd door een maaltijd met koolhydraten en eiwitten in te nemen.

Dingen nodig

 • Basketbal
 • Basketbalveld

Tip

 • Zodra uw basketbalseizoen begint, verlaagt u uw conditieconditie tot twee keer per week. Plan geen conditie-workouts de dag vóór een wedstrijd.

Waarschuwing

 • Ga naar een arts om fysiek te worden voordat u begint met een conditie- of trainingsprogramma.


Bekijk de video: Tokyo Ghoul IN 5 MINUTES (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mugul

  hmm eenvoudig))

 2. Dikasa

  Vergis je niet over dit account.

 3. Kajikus

  Warm voor je bedankt voor je hulp.

 4. Garrman

  Bravo, een zin ..., geweldig idee

 5. Ramsden

  Het lijkt me een opmerkelijk idee

 6. Tasida

  Bedankt. Just thank you for thinking out loud. In the quotation book.

 7. Chu'a

  Luisteren.

 8. Kinny

  wonderbaarlijk, is het waardeantwoord?Schrijf een bericht