Voeding

Atkins-dieet en champignons

Atkins-dieet en champignonsWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kunt paddestoelen eten in alle fasen van het Atkins-dieet.

Martin Poole / Valueline / Getty Images

Het Atkins-dieet is gebaseerd op het idee dat als je je inname van koolhydraten strikt beperkt, je lichaam dwingt opgeslagen vet te verbranden voor energie en uiteindelijk gewicht verliest. Alle bronnen van koolhydraten zijn echter niet beperkt. Terwijl het Atkins-plan dieters instrueert koolhydraatbronnen zoals brood, pasta, granen, fruit, alle vormen van suiker en zetmeelrijke groenten zoals aardappelen te vermijden, vooral in de beginfase van het programma, is een vaste hoeveelheid koolhydraten uit koolhydraatarme groenten toegestaan. Praat met uw arts over de voor- en nadelen van het Atkins-dieet voordat u aan het plan begint.

Atkins-fasen die paddestoelen toelaten

Het Atkins-dieet is verdeeld in vier fasen die zich ontwikkelen van de meest beperkende initiële inductiefase tot de minst beperkende fase 4 of levenslange onderhoudsfase. Voedingsmiddelen die zijn toegestaan ​​tijdens fase 1 zijn gratis voor lijners om te eten tijdens een van de volgende drie fasen, zegt de belangrijkste Atkins-site. In fase 1 mag je 20 gram netto koolhydraten per dag, met 12 tot 15 gram van deze koolhydraten uit een lijst met aanbevolen groenten. De meeste saladegroenten staan ​​op deze lijst, inclusief champignons.

Aantal toegestane paddestoelen

Op het Atkins-dieet wordt 1/2 kop champignons als een enkele portie beschouwd. Deze hoeveelheid bevat 1,2 gram netto koolhydraten, een totaal dat wordt berekend door de hoeveelheid vezels per portie af te trekken van het totale aantal gram koolhydraten per portie. Dieters krijgen de opdracht om een ​​portie saladegroenten zoals rauwe champignons te meten, in tegenstelling tot groenten met een hoger gehalte aan netto koolhydraten, die gekookt worden gemeten. Er is geen beperking met betrekking tot het aantal paddestoelen dat je kunt eten tijdens elke fase van het Atkins-dieet zolang je onder je dagelijkse koolhydraatlimiet blijft, hoewel het het beste is om een ​​breed scala aan groenten op te nemen om een ​​voldoende inname van vitaminen, mineralen en fytochemicaliën.

Soorten paddestoelen toegestaan

Elk type paddestoel is toegestaan ​​op het Atkins-dieet, van witte champignons tot eekhoorntjesbrood tot shiitake-paddestoelen. Volgens informatie van de National Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat een portie van 1 kop van de meest populaire soorten champignons, zoals witte of portobello, ongeveer dezelfde hoeveelheid netto koolhydraten. Bovendien meldt Mail Online dat alle soorten paddenstoelen vergelijkbare significante gezondheidsvoordelen bieden, omdat ze rijk zijn aan vitamines, mineralen zoals selenium en antioxidanten die het risico op kanker kunnen verlagen.

Presentatiesuggesties

Voeg tijdens het Atkins-dieet gesneden rauwe champignons toe aan salades of bak ze samen met uien in extra vergine olijfolie en gebruik ze om gegrilde of gegrilde biefstuk of kip te bedekken. Stop een mengsel van verschillende soorten paddenstoelen in een omelet, of combineer ze met gehakte paprika en vouw ze in roerei. Vul grote champignondoppen met een mengsel van gekookte kalkoenworst, kaas en kruiden en bak tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Je kunt ook champignons toevoegen aan roerbakgerechten en ze gebruiken in Atkins-vriendelijke soepen en stoofschotels.


Bekijk de video: Koolhydraatarm Eten: Kippensoep met Champignons. Protiplan Keto Dieet Recepten (Augustus 2022).