Geschiktheid

Verlies je spieren of vet als je vast?


Vasten wordt vaak beoefend voor spirituele verlichting.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Vasten komt steeds vaker voor omdat mensen nieuwe manieren vinden om wat extra kilo's af te werpen. Sommige mensen maken zich echter zorgen over het verliezen van spieren tijdens het vasten. Volgens deskundig advies kunnen de claims over spierverlies ver gezocht zijn. Zoals met alles, is het belangrijk om uw arts te raadplegen als u overweegt om te zorgen dat het veilig voor u is.

Wat is vasten?

Vasten is wanneer je regelmatig tussen periodes van eten en vasten fietst. Tijdens de dagen van het vasten, zult u uw calorie-inname aanzienlijk beperken. Met veel manieren om te vasten, zul je ideaal vinden wat voor jou werkt, maar sommige mensen vasten urenlang, terwijl anderen een hele dag doorgaan. Een veel voorkomende manier om te vasten, volgens CNN, is het 5: 2-dieet. Dit dieet vereist dat u twee dagen per week calorieën beperkt, en voor sommige mensen kan dit slechts 500 calorieën betekenen. De twee vastendagen moeten tijdens de week uit elkaar worden geplaatst. De andere vijf dagen tijdens de week houden normaal eten zonder beperking in. Sommige mensen kiezen ervoor om elke dag te vasten door alleen tijdens tijdvensters te eten.

Spiermassa en theorieën verliezen

Het is een legitieme zorg om spiermassa te verliezen. Het hebben van sterke spieren is belangrijk omdat ze je helpen vrij te bewegen. Om nog maar te zwijgen, spieren helpen uw skelet- en hartspier sterk te maken. Volgens Dr. Jason Fung, M.D., hoef je je geen zorgen te maken over spierverlies tijdens het vasten. Sommige mensen hebben altijd geloofd dat als je lang genoeg vastt, je lichaam spieren begint te verbranden, zodat het glucose voor het lichaam kan produceren, waarvan sommige experts beweren dat het vals is. Een andere voedingsdeskundige, maker van Ample, stelt ook dat vasten kan helpen om spieren te behouden of zelfs op te bouwen.

Wat betreft gewichtsverlies, stelt WebMD dat vasten gewichtsverlies gaat bevorderen, omdat u geen calorieën verbruikt, maar zegt ook dat u dit meteen kunt bereiken.

Is vasten veilig?

Er zijn verschillende manieren van vasten. Volgens WebMD is het veilig om een ​​dag of twee te vasten als je een algehele gezonde volwassene bent. Mensen die vasten moeten vermijden, zijn oudere personen, zwangere vrouwen, kinderen of iemand met een chronische ziekte.

Vasten wordt gevaarlijk wanneer het meerdere dagen of weken gebeurt. Als de manier waarop je nuchter bent, de hele dag voedsel volledig uitsluit, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder vermoeidheid, lage bloedsuikerspiegel, duizeligheid, onregelmatige hartslag en een zwak immuunsysteem. Bovendien is het gewicht dat je in het begin verliest watergewicht.

Hoewel er die schadelijke kant van vasten is, is er een veiligere manier. Intermitterend vasten komt met wat onderzoek dat bewijst dat het werkt. WebMD zegt dat tijdens een studie mensen met overgewicht om de andere dag 20 procent minder calorieën hebben gegeten en in acht weken acht procent van hun lichaamsgewicht hebben verloren. Als bonus zagen die mensen ook minder ontstekingen. De meeste intermitterende diëten zijn hetzelfde, maar als een algemeen idee, is het waar je normaal gesproken een paar dagen van de week eet en andere calorieën drastisch vermindert. Studies tonen aan dat intermitterend vasten leidt tot gewichtsverlies op de korte termijn, maar er moet meer onderzoek worden verricht om de resultaten van het gewichtsverlies op de lange termijn te bepalen.

Bekijk de video: Clean Bulken Hoe Lean Kan Je Spiermassa Opbouwen? (Juli- 2020).