Voeding

Gewicht verliezen door caloriereductie

Gewicht verliezen door caloriereductie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Maak caloriearme keuzes wanneer u uit eten gaat.

BananaStock / BananaStock / Getty Images

Als het gaat om afvallen, draait het allemaal om calorieën in versus calorieën uit. Dat betekent echter niet dat afvallen door caloriereductie eenvoudig is, want eten is meer dan alleen calorieën. Het is belangrijk om na te denken over wat je eet, omdat bepaalde voedingsmiddelen je meer verzadigd kunnen houden dan andere. Voedsel dat vezels bevat, houdt je bijvoorbeeld langer vol, zodat je de hele dag niet meer calorieën eet. Voordat u echter kunt uitzoeken hoe u minder calorieën kunt eten, moet u bepalen hoeveel calorieën uw lichaam per dag nodig heeft.

De formule volgen

De caloriebehoeften van iedereen zijn verschillend, dus de hoeveelheid calorieën die u moet verminderen om gewicht te verliezen, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder geslacht, leeftijd, gewicht en activiteitenniveau. Hoewel er een aantal online rekenmachines zijn die je kunt gebruiken om te bepalen hoeveel calorieën je elke dag nodig hebt, kunnen degenen die wiskundig geneigd zijn de Mifflin-St gebruiken. Jeor-vergelijking:

 • Mannen: 9,99 x gewicht in kilogram + 6,25 x lengte in centimeters - 4,92 x leeftijd + 5
 • Dames: 9,99 x gewicht in kilogram + 6,25 x lengte in centimeters - 4,92 x leeftijd - 161

Bijvoorbeeld, een 35-jarige vrouw die 160 pond (72,5 kilogram) weegt en 5 voet, 3 inch lang (160 centimeter) is, zou deze vergelijking gebruiken: 9,99 x 72,5 + 6,25 x 160 - 4,92 x 35 - 161, voor in totaal ongeveer 1.391 calorieën per dag. Dit is het basisgetal dat deze vrouw moet verminderen in een poging om gewicht te verliezen.

Calorieverbruik verminderen

Afvallen door een combinatie van minder calorieën verbruiken en uw lichamelijke activiteit verhogen. U kunt in de gaten houden hoeveel calorieën u eet door ze bij te houden via een smartphone-app of website. Een studie gepubliceerd in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics wees uit dat degenen die calorieën volgden, meer kans hadden om af te vallen. In een poging om calorieën te verminderen, omvatten effectieve strategieën:

 • Bezuinigen op portiegrootte. Het klinkt zo eenvoudig, maar het is gemakkelijk te vergeten: grotere porties bevatten meer calorieën. Je kunt altijd seconden teruggaan als je nog steeds honger hebt, dus neem ongeveer de helft zoveel als je meestal doet van alles behalve groenten.
 • Thuis meer maaltijden koken. De koks in een restaurant hebben één doel: voedsel lekker laten smaken. Daarom geven ze er niet per se om hoeveel boter, olie, kaas of andere calorierijke ingrediënten er in het voedsel zitten dat ze serveren. Wanneer u thuis kookt, kunt u controleren hoe het voedsel wordt gekookt en ervoor zorgen dat het minder calorieën bevat. In feite heeft een studie gepubliceerd in 2015 in Public Health Nutrition vastgesteld dat mensen die zes à zeven nachten per week thuis kookten ongeveer 150 minder calorieën per dag aten dan mensen die thuis slechts één keer per week of minder thuis kookten.
 • Koolzuurhoudend water drinken in plaats van frisdrank. Frisdranken zijn een suikerbom, die gelijk is aan een hoger aantal calorieën. Bewaar die calorieën voor voedsel dat u eet in plaats van voedsel dat u drinkt. Als je van koolzuurhoudende koolzuur houdt, schakel dan over op koolzuurhoudend water. Als je niet bepaald geïnteresseerd bent in de bubbels, blijf dan bij gewoon water in plaats van frisdrank, sap, gezoete thee of andere suikerhoudende dranken.
 • Aandachtig eten. Het is gemakkelijk om een ​​zak pitabroodjes en hummus te eten terwijl je op je telefoon op internet surft. Hoewel het een redelijk gezonde snack is, leidt teveel ervan tot te veel calorieën. Stop met eten als je wordt afgeleid en denk aan het voedsel dat je in je mond stopt. Overweeg zelfs tijdens de maaltijd of je nog steeds honger hebt voordat je een hap neemt.


Bekijk de video: Hoe ik 30 kilo ben afgevallen - Afvallen tips & Gezonde leefstijl (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Fang

  In alle waarschijnlijkheid. Waarschijnlijk.

 2. Lambrecht

  Ik ben het helemaal met je eens. Daar is iets aan, en ik vind het een geweldig idee.

 3. Taurn

  Misschien.

 4. Bssil

  cool neem interessant!Schrijf een bericht