Voeding

Verliest u sneller gewicht door calorieën of vetten te bekijken?

Verliest u sneller gewicht door calorieën of vetten te bekijken?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Neem minder calorieën op dan je verbrandt om snel gewicht te verliezen.

Visage / Stockbyte / Getty Images

Ondanks de overvloed aan diëten die tegenwoordig beschikbaar zijn, bestaat er veel verwarring over wat echt werkt voor gewichtsverlies. Hoewel het complex lijkt, is afvallen het gevolg van het eten van minder calorieën dan je verbrandt. Gaat u sneller afvallen door uw calorie- of vetinname te beperken? Goed geïnformeerd zijn over de verschillen tussen deze twee benaderingen kan helpen. Vraag de hulp van een geregistreerde diëtist of arts voor meer individuele begeleiding.

Calorie Basics

De term "calorie" verwijst naar de energie die in uw lichaam vrijkomt tijdens het metabolisme van eiwitten, vetten en koolhydraten. Uw caloriebehoeften worden bepaald door uw grootte, geslacht, leeftijd en niveau van lichamelijke activiteit. Over het algemeen geldt dat hoe actiever u bent, hoe meer calorieën u verbrandt. Het verhogen van uw activiteit helpt ook om spieren op te bouwen en spieren verbranden meer calorieën dan vet. Meer dagelijkse calorieverbruik in combinatie met verminderde calorie-inname leidt tot gewichtsverlies.

Vetarm voedsel

De verwarring ontstaat omdat vet een zeer geconcentreerde bron van calorieën is, die meer dan twee keer die van eiwitten en koolhydraten bevat. Als u zich puur op vetvermindering concentreert, is het mogelijk om teveel aan calorieën uit andere bronnen te gebruiken en uw inspanningen voor gewichtsverlies te saboteren. Voedingsmiddelen met een laag vetgehalte kunnen meer koolhydraten bevatten dan hun volvette tegenhangers, voornamelijk vanwege het verhoogde suikergehalte. Te veel drinken kan leiden tot een overmatig calorieverbruik, zelfs bij een verminderde vetinname. Kortom: het maakt niet uit waar calorieën vandaan komen, vet, eiwitten of koolhydraten, de snelheid waarmee u kilo's verliest, is afhankelijk van de grootte van het verschil tussen de calorieën die worden verbruikt en de verbruikte calorieën.

Je hebt vet nodig

Hoewel vet een geconcentreerde bron van calorieën is, moet u het niet volledig uit uw dieet verwijderen. Vetten vervullen tal van essentiële functies in het lichaam, zoals isoleren en helpen bij het regelen van de lichaamstemperatuur, demping van botten en organen en het vergemakkelijken van de absorptie van in vet oplosbare vitamines. De celmembranen van je lichaam bevatten vetzuren; immuniteit en bloeddrukregulatie hangt er ook van af. Beperk de vetinname tot 20 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën, beveelt het Institute of Medicine aan.

Richtlijnen voor gewichtsverlies

Succesvol gewichtsverlies omvat het eten van een gezond, voedzaam dieet met een matige caloriereductie samen met dagelijkse lichaamsbeweging, merkt Clemson University Cooperative Extension op. Plan uw maaltijden op basis van volle granen, mager rundvlees, gevogelte zonder vel, vis, eieren, fruit, groenten, peulvruchten en magere melkproducten. Het eten van vezelrijk voedsel, zoals volle granen, peulvruchten, fruit en groenten, vult je en verbruikt minder calorieën. Vermijd niet-voedzaam voedsel zoals koolzuurhoudende dranken en snoep. Cheryl Forberg, geregistreerd diëtist voor 'The Biggest Loser', gelooft dat de gewichtsproblemen van de deelnemers van de show voortkomen uit het niet in praktijk brengen van deze basisprincipes.Opmerkingen:

 1. Burke

  Naar mijn mening maak je een fout. Ik kan het bewijzen. E -mail me op PM.

 2. Sun

  Doe het rustig aan!

 3. Uetzcayotl

  De leuke vraag

 4. Maukree

  Bedankt voor je uitleg, ook ik ben van mening dat hoe makkelijker, hoe beter...

 5. Benjy

  Welke zin... super, opmerkelijk idee

 6. Shaktir

  Ik ben van mening dat u zich vergist. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PB.Schrijf een bericht