Voeding

Het gemiddelde caloriegebruik in een dag

Het gemiddelde caloriegebruik in een dagWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Regelmatig gewichtsverlies is de sleutel tot succes op de lange termijn.

Jupiterimages / Pixland / Getty Images

Calorieën in versus calorieën zijn ongeveer zo eenvoudig als het wordt. Gewichtscontrole - verlies en winst - is gebaseerd op het aantal calorieën dat u dagelijks verbruikt en verbrandt. Je neemt calorieën op met het voedsel en de drank die je consumeert. Je verbrandt calorieën door middel van lichaamsbeweging, maar ook tijdens het normale leven van elke dag. Als u het gemiddelde aantal calorieën kent dat u per dag verbrandt, kunt u uw huidige gewicht behouden en aanpassingen maken voor gewichtsverlies of gewichtstoename.

Het is persoonlijk

Het gemiddelde aantal calorieën dat dagelijks nodig is, verschilt van persoon tot persoon. Dit is gebaseerd op een aantal voor u specifieke factoren: uw gewicht, uw lengte, uw leeftijd, uw lichamelijke activiteitsniveau en uw geslacht. Een eenvoudige vergelijking, de schatting van de geschatte energiebehoefte, kan de hoeveelheid calorieën bepalen die u gemiddeld nodig hebt, op basis van uw specifieke parameters.

EER-vergelijkingen

Er zijn twee EER-vergelijkingen: een voor mannen en een voor vrouwen. Kies de juiste vergelijking voordat u uw variabelen invoert. Voor mannen van 19 jaar en ouder is de vergelijking als volgt: EER = 662 - (9.53 x Leeftijd) + Fysieke activiteit x (15.91 x Gewicht) + (539.6 x Lengte. Voor vrouwen van 19 jaar en ouder is de vergelijking EER = 354 - (6,91 x Leeftijd) + Fysieke activiteit x (9,36 x Gewicht) + (726 x Hoogte) .Voor deze vergelijking moet u uw lengte in meters berekenen - totale inches delen door 39,37 - en uw gewicht in kilogrammen - deel uw gewicht in ponden door 2.2 De fysieke activiteitsfactor voor mannen is 1.0 voor sedentair; 1.11 voor lage activiteit; 1.25 voor actief en 1.48 voor zeer actief. Voor vrouwen is het 1.0 voor sedentair; 1.12 voor lage activiteit; 1.27 voor actief en 1,45 voor zeer actief.

De wiskunde doen

Als u niet gewend bent om met lange vergelijkingen te werken, moet u begrijpen wat de volgorde van bewerkingen wordt genoemd. Hierin staat dat je van binnenuit moet werken, dat wil zeggen eerst alles tussen haakjes doen, gevolgd door alles tussen haakjes. Wanneer u van binnen naar buiten werkt, moet u elke vermenigvuldiging uitvoeren vóór optellen en aftrekken. Als je de wiskunde correct hebt uitgevoerd, zou je een antwoord moeten krijgen tussen 1200 en 5000 calorieën.

EER toepassen

Nadat u het gemiddelde aantal calorieën dat u per dag verbruikt, hebt bepaald, kunt u het calorietekort of -overschot berekenen dat u nodig hebt om af te vallen of aan te komen. Om af te vallen, moet u minder calorieën innemen dan uw EER en / of uw lichamelijke activiteit verhogen. Er is een tekort van 3500 calorieën voor nodig om een ​​kilo af te vallen. Veilig gewichtsverlies is ongeveer 1 tot 2 pond per week.

Als u op zoek bent om aan te komen, verhoogt u de hoeveelheid verbruikte calorieën of verlaagt u uw lichamelijke activiteit. Maak hierbij verstandige voedselkeuzes en activiteitsveranderingen. Eet bijvoorbeeld een verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit alle belangrijke voedselgroepen en vermijd voedingsmiddelen die grote hoeveelheden verzadigde en transvetten bevatten. Verlaag de trainingsniveaus niet tot minder dan 30 minuten van matige activiteit vijf dagen van de week om uw kansen op chronische ziekten gerelateerd aan inactiviteit te verkleinen.


Bekijk de video: 1 DAG ALLEEN PORTIES VAN 100 CALORIEËN ETEN! Experiment (Augustus 2022).