Geschiktheid

Gewicht verliezen op de elliptische trainer door calorieën of vet te verbranden


Verbrand meer calorieën dan je verbruikt.

Jupiterimages / Goodshoot / Getty Images

De elliptische machine is een effectief hulpmiddel voor gewichtsverlies en cardiovasculaire gezondheid. Het zijn je persoonlijke fitnessdoelen die bepalen welke instelling je kiest te gebruiken. Het verschil tussen de vetverbranding en de cardiovasculaire instellingen zit in de intensiteit van uw prestaties, die op zijn beurt van invloed zijn op waar uw lichaam vandaan komt als een bron van energie.

Vetverbrandingsmodus

Het klinkt misschien contra-intuïtief om in een langzamer tempo te bewegen om vet te verbranden, maar dat is precies wat de vetverbrandingsmodus moet controleren. Met deze instelling beweegt u in een tempo waarin u nog steeds een gesprek kunt voeren. Als u te snel begint te bewegen, zal uw hartslag stijgen en zal de machine u laten weten dat u een inkeping moet halen. Je krijgt veel zuurstof, dat is wat je lichaam nodig heeft om vet te verbranden. In feite is meer zuurstof vereist om vet te verbranden dan koolhydraten.

In Cardio-modus

Je spieren krijgen minder zuurstof in de cardiomodus omdat je met een veel hogere intensiteit werkt om een ​​hogere doelhartslag te handhaven. Hoewel dit niet genoeg zuurstof toestaat om veel vet te verbranden, geeft het calorieën af, wat essentieel is voor het totale gewichtsverlies. Het meeste wat in deze modus wordt gebruikt, is koolhydraten. De hogere intensiteit gaat ook het cholesterolgehalte verbeteren, je hart versterken en je bloeddruk verlagen.

Doelhartslag verklaard

Uw doelhartslag is een percentage van uw maximale hartslag en geeft de gewenste intensiteit van uw training weer. Als je streeft naar hoge calorieën in de cardiozone, moet je hartslag tussen de 70 en 80 procent van je maximale hartslag zijn. Als je in de vetverbrandingszone wilt blijven, moet je een hartslag tussen 60 en 70 procent van je maximale hartslag handhaven. Om deze getallen te krijgen, moet je eerst berekenen wat je maximale hartslag is. Er zijn activiteitencalculators beschikbaar, maar er is een formule die u kunt toepassen om er zelf achter te komen. Trek eenvoudig uw leeftijd af van 220.

Je trainingsmodus

Als je nog maar net aan het sporten bent, moet je beginnen met matige intensiteit. Je kunt je weg naar een hogere intensiteit opwerken naarmate je uithoudingsvermogen toeneemt. Met beide instellingen kun je calorieën en vet verbranden, het is gewoon een kwestie die dominant zal zijn. Als afvallen je doel is, moet je een calorietekort creëren. Dat doe je door meer te verbranden dan je verbruikt. Er zijn 3.500 calorieën in een pond vet en de cardio-instelling gaat calorieën veel sneller blazen.