Geschiktheid

Lage rugoefeningen met een yogabal

Lage rugoefeningen met een yogabalWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Strek je onderrug met een yogabal.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

Veel mensen lijden aan pijn in de onderrug en zwakte. Als u lange tijd achter een bureau of in een auto zit, kunt u uw onderrug pijnlijk en stijf maken. Dit probleem kan zowel jonge als oude mensen treffen. Sedentair zijn is vaak de oorzaak van pijn in de onderrug en zwakte, maar teveel of de verkeerde soort oefening kan het probleem verergeren. Een yogabal, vaak een stabiliteits-, balans- of gymnastiekbal genoemd, biedt een effectief hulpmiddel voor het veilig versterken en strekken van je onderrug. Als u last heeft van lage rugpijn, raadpleeg dan een arts voordat u aan een nieuw trainingsschema begint.

Voordelen

Het uitvoeren van oefeningen voor de onderrug op de vloer kan effectief zijn, maar het gebruik van een bal verhoogt de effectiviteit van uw training. Omdat de bal tijdens gebruik wiebelt, zul je naast verhoogde kracht ook balans en proprioceptie ontwikkelen. Proprioceptie is je aangeboren vermogen om te weten hoe je lichaam zich bevindt ondanks dat je het niet kunt zien. Bovendien zorgen oefeningen die op een yogabal worden uitgevoerd voor een groter en natuurlijker bewegingsbereik, wat verder bijdraagt ​​aan de effectiviteit van de oefeningen door uw flexibiliteit en mobiliteit te vergroten.

De maat van je yogabal bepalen

Om het meeste uit een yogabaltraining te halen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste maat bal selecteert. Yogaballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 45 centimeter tot 105 centimeter in diameter. Zodra je bal is opgeblazen, ga je erop zitten zodat je schenen verticaal staan ​​en je knieën tot 90 graden zijn gebogen. Je heupen moeten op dezelfde hoogte zijn als je knieën. Als je heupen boven je knieën zijn, is de bal te groot en als je heupen onder je knieën zijn, is de bal te klein. Het gebruik van de juiste maat bal zorgt ervoor dat u de oefeningen veilig en comfortabel kunt uitvoeren.

Onderrug Versterkende Oefeningen

Een zwakke onderrug is gevoelig voor letsel en een slechte houding. De spieren van de onderrug, de erectorspinazie, lopen verticaal omhoog aan beide kanten van je wervelkolom en helpen je in een goede houding te houden en je wervelkolom stabiel te houden. Hun belangrijkste functie is spinale extensie en weerstand tegen spinale flexie. Gevoelige rugverlengingen, liggende heupliften, liggende heupbruggen en omgekeerde hyperextensies zijn allemaal effectieve onderrug versterkingsoefeningen die u kunt uitvoeren met een yogabal.

Uitrekkende oefeningen voor de onderrug

Kracht is slechts een deel van de fitnessvergelijking van de onderrug. De onderrug moet niet alleen sterk zijn, maar ook flexibel zijn. Met een yogabal kun je je rugspieren passief strekken, wat betekent dat je jezelf niet fysiek in een uitgerekte positie hoeft te houden, je laat de zwaartekracht gewoon zijn ding doen. Jezelf voorover draperen over een yogabal zorgt voor een effectieve rek voor je erectiespirusspieren terwijl je je wervelkolom decomprimeert. Liggend met je gezicht omhoog en over de bal gebogen, mobiliseert je wervelkolom in extensie en strekt je buikspieren.


Bekijk de video: 10 Oefeningen met Gymbal - Buikspieren, Bilspieren en meer. . (Augustus 2022).