Voeding

Caloriearme Dieet Items


Groenten zijn gezonde voeding omdat ze weinig calorieën bevatten in vergelijking met andere voedingsmiddelen.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Voor diegenen die een caloriearm dieet volgen, kunnen bepaalde soorten voedsel en dranken u helpen uw smaakpapillen te vullen en te bevredigen, en dragen ze tegelijkertijd weinig tot geen extra calorieën bij. Enkele van de beste caloriearme dieetproducten zijn groenten en fruit, die rijk zijn aan vezels en andere voedingsstoffen. Snacks en desserts kunnen ook worden genoten op caloriearme diëten, zolang suikervervangers worden gebruikt. Koffie en thee behoren tot de beste dranken voor mensen met een dieet, vanwege hun zeer lage caloriegehalte.

Laag-Cal Fruit

Fruit is een snel en gemakkelijk dieetvoedsel omdat er geen bereiding of koken bij betrokken is. Het vezelgehalte in fruit helpt je te vullen, terwijl de natuurlijke suikers je zoetekauw kunnen helpen stillen. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration omvatten sommige van de fruit met de laagste calorieën perziken met 60 calorieën per medium fruit; aardbeien met 50 calorieën per acht middelgrote bessen; druiven met 90 calorieën per 3/4 kop; appels met 130 calorieën per groot fruit; kiwi's met 90 calorieën per twee middelgrote vruchten; een kwart middelgrote meloen met 50 calorieën; nectarines met 60 calorieën per medium fruit; en pruimen met 70 calorieën per twee middelgrote vruchten.

Low-Cal Groenten

Net als fruit bevatten groenten ook veel vezels en weinig calorieën. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration bevatten sommige van de groenten met de laagste calorieën asperges met 20 calorieën per vijf speren; selderij met 15 calorieën per twee middelgrote stengels; een middelgrote komkommer met 10 calorieën per een derde; champignons met 20 calorieën per vijf medium; radijs met 10 calorieën per elke zeven; middelgrote zomerpompoen met 20 calorieën per helft; groene ui met 10 calorieën per 1/4 kopje, gehakt; en bloemkool met 25 calorieën per een zesde van een middelgrote kop.

Suikervervangers

Op dieet zijn betekent niet dat je snoep en dessertvoedsel moet elimineren. Door simpelweg echte suikers te ondermijnen ten gunste van voedingsmiddelen gemaakt met kunstmatige zoetstoffen of suikeralcoholen, kunt u genieten van uw snoepjes zonder de extra calorieën. Kunstmatige zoetstoffen zijn calorie-vrije suikervervangers die vele malen zoeter zijn dan suiker. Soorten zijn aspartaam, sucralose, sacharine, stevia, acesulfaam K en neotaam. Suikeralcoholen zijn een andere vorm van suikervervanger die ongeveer de helft van de calorieën van echte suiker bevatten. Rassen omvatten erythritol, glycerol, isomalt, lactitol, mannitol, sorbitol, xylitol en maltitol. Beide soorten suikervervangers zijn te vinden in veel voedingsmiddelen die doorgaans echte suiker bevatten en die vaak worden verkocht als 'suikervrij' of 'geen suiker toegevoegd'.

Low-Cal dranken

Water is een perfecte drank voor lijners omdat het je gehydrateerd en gezond houdt en geen calorieën bijdraagt. Natuurlijk heb je soms de behoefte aan afwisseling. Koffie en thee zijn twee ideale dranken voor iedereen met een dieet - beide bevatten slechts 2 calorieën per kopje.

Bekijk de video: Who Says Eggs Aren't Healthy or Safe? (Juli- 2020).