Geschiktheid

Ideeën met weinig impact


Trainingen met weinig impact zijn zachter voor de gewrichten van het onderlichaam.

Low-impact oefening verwijst naar activiteiten die een cardiotraining produceren en tegelijkertijd minimale belasting van de gewrichten van het onderlichaam veroorzaken. Met dit soort oefeningen kunt u uitdagende trainingen uitvoeren en verwondingen voorkomen die kunnen worden veroorzaakt door overmatig gebruik of activiteiten met een hogere impact. Lage impact betekent niet een lage intensiteit. Deze trainingen kunnen net zo uitdagend zijn en een vergelijkbare calorieverbranding veroorzaken als de oefeningen met een hogere impact.

Wandelen

Lopen is een oefening met weinig impact die zowel eenvoudig als effectief is voor het verhogen van de hartslag en het verbranden van calorieën. Het vereist geen apparatuur of andere kosten dan een paar comfortabele wandelschoenen. Een dagelijks wandelprogramma kan cholesterol en bloeddruk verlagen, uw uithoudingsvermogen verbeteren en de botdichtheid verbeteren. Lopen overstijgt ook het fitnessniveau. Beginners kunnen deelnemen, maar het kan ook voordelig zijn voor gevorderde deelnemers. Voer altijd een lichte warming-up uit voor uw wandeling en licht die zich daarna uitstrekt.

Step Aerobics

Staptraining is een vorm van aerobics waarbij een platform of step wordt gebruikt. De stap kan alleen of met risers worden gebruikt om de intensiteit en moeilijkheidsgraad van de training te vergroten. Deze training met weinig impact kan calorieën verbranden en het onderlichaam versterken zonder een hogere impact te produceren dan lopen. Bij step-aerobics zijn echter choreografieën en routines nodig die je leert door een groepsfitnessles of instructievideo te volgen. Klassen kunnen variëren van beginner tot gevorderd, afhankelijk van de choreografie en staphoogte. Kies een hoogte waarbij de knie nooit meer dan 90 graden hoeft te buigen.

Spinning

Spinning verwijst naar groepslessen voor indoor fietsen waarin de instructeur muziek en visuele beelden biedt die deel uitmaken van een virtuele rit of race. Deze uitdagende les kan je een vrijwel impactloze training geven die honderden calorieën per sessie aanstoot. Klas tijden variëren van 45 tot 60 minuten en omvatten intervallen van hogere intensiteit door een verhoging van de RPM-snelheid en pedaalweerstand te gebruiken. Deze hogere intensiteitsdelen van de training vallen samen met de muziek en de beelden om de heuvels, rechte wegen en valleien van je reis na te bootsen. Zorg ervoor dat u uw fietsstoel op een comfortabele hoogte verstelt voordat u met uw spinsessie begint.

Low-impact cardio-apparaten

Low-impact cardio-apparaten zoals elliptica en trapklimmers kunnen u ook zware trainingen bieden terwijl stress op de gewrichten wordt voorkomen. De elliptische trainer kan een effectief alternatief zijn voor wandelen of hardlopen. Veel modellen bieden armpalen die ook op het bovenlichaam kunnen aansluiten. Ellipticals met pedalen die zowel vooruit als achteruit bewegen, kunnen een complete training voor uw hele onderlichaam bieden. Traplopen kunnen een caloriebrekende training en weerstand voor de spieren van het onderlichaam verzorgen. Of u nu kiest voor een op pedalen gebaseerd model of een StepMill-versie, u kunt honderden calorieën verbranden terwijl u zeer weinig stress op de gewrichten legt. Houding is de sleutel tot de effectiviteit van traplopen. U moet voorkomen dat u tijdens uw training tegen de leuningen leunt om de volledige effectiviteit van de machine te ervaren.

Bronnen (2)