Geschiktheid

10 feiten over enkelgewichten


Als een persoon te zwaar of extreem zwak is, wordt aanbevolen om tijdens het sporten geen enkelgewichten te gebruiken.

Het gebruik van enkelgewichten tijdens het sporten om een ​​training te verbeteren is in de loop der jaren in populariteit toegenomen. Voordat u een aantal enkelgewichten aan uw trainingsroutine toevoegt, is het echter het beste om de feiten te bekijken. De toevoeging van enkelgewichten biedt tal van voordelen, maar ze kunnen ook extra druk uitoefenen op gewrichten en spieren. Door de feiten te bekijken, kunt u beslissen of de enkelgewichten goed werken voor uw specifieke omstandigheden.

Meer calorieën verbranden

Of je nu wilt afvallen of gewoon meer calorieën wilt verbranden zodat je de hele dag wat meer kunt eten, enkelgewichten toevoegen is een goede keuze. Wanneer je de enkelgewichten aantrekt, voeg je meer gewicht toe, waardoor je tijdens oefeningen meer kracht moet gebruiken. Hoe meer kracht je uitoefent, hoe meer calorieën je verbrandt.

Verhoog uw hartslag

Volgens Berkeley Wellness van de University of California moet u, om te kunnen profiteren van aerobe oefeningen, uw streefhartslag gedurende 20 minuten halen en vasthouden. Omdat extra gewichten je intensiteit en energieverbruik doen stijgen, waardoor je hartslag wordt verhoogd, kun je je doelhartslag veel sneller bereiken en handhaven.

Neem ze mee zwemmen

Hoewel het waar is dat het toevoegen van enkelgewichten extra stress op je gewrichten legt, doet dit in water teniet. Dit betekent dat, als u problemen heeft met uw gewrichten, u nog steeds kunt profiteren van het gebruik van enkelgewichten tijdens het sporten. Doe ze eenvoudig aan wanneer u deelneemt aan wateroefeningen in plaats van ze op het land te gebruiken.

Voeg wat weerstand toe

Wanneer u oefeningen zoals beenliften uitvoert, krijgt u meer training wanneer u weerstand toevoegt. Sommige sportliefhebbers kiezen voor weerstandsbanden, maar je kunt hetzelfde resultaat bereiken door de enkelgewichten toe te voegen. De gewichten bieden weerstand, waardoor u meer energie moet uitoefenen om uw been op te tillen.

Verbeter uw uithoudingsvermogen

Terwijl u de enkelgewichten gebruikt, moet u tijdens het sporten meer kracht gebruiken dan normaal. Na verloop van tijd bouwt dit uw uithoudingsvermogen op. Trek na een paar weken de enkelgewichten af ​​en kijk hoe lang u nog kunt hardlopen of sporten.

Daag jezelf uit

Als je jezelf graag uitdaagt, zul je merken dat het opnemen van enkelgewichten in een training je de kans geeft om dat te doen. Of je nu aan planking doet of beenverhogingen doet, de gewichten maken je benen zwaarder, waardoor je de uitdaging krijgt om te zien of je nog steeds de oefeningen kunt doen die je normaal doet.

Beensterkte verbeteren

Het opbouwen van beenkracht is niet alleen goed voor uw algehele gezondheid, maar ook handig voor wandeltochten, wedstrijden in fietsmarathons en hardlopen in het hele land. Door enkelgewichten toe te voegen, werken de spieren in je benen harder, waardoor ze groeien en sterker worden.

Raak andere spieren

Afhankelijk van de specifieke oefening die u doet, kunnen enkelgewichten ook uw bilspieren trainen. Als je de enkelgewichten naar je armen verplaatst, kun je ook de spieren in je bovenlichaam versterken.

Voeg wat variatie toe

Enkelgewichten kunnen worden gebruikt tijdens een breed scala aan oefeningen, niet alleen bij beenliften. Je kunt ze gebruiken bij het doen van pull-ups voor extra gewicht dat de biceps kracht verhoogt, of bij het maken van een stevige wandeling door het park. Je kunt zelfs de enkelgewichten aantrekken als je niet aan het sporten bent. Overweeg ze rond het huis te dragen terwijl u klusjes doet of wanneer u de hond naar het hondenpark brengt.

Spaar wat geld

Gelukkig kosten enkelgewichten niet veel, dus geld zal voor de meeste mensen geen barrière zijn. In feite kun je een paar van deze gewichten in verschillende kleuren ophalen voor ergens tussen $ 10 en $ 20. Sommige zijn speciaal ontworpen voor enkels, terwijl anderen kunnen worden gebruikt voor enkels of polsen.

Bekijk de video: HOE IK MET ADD OM GA. (September 2020).