Geschiktheid

Zelfgemaakte gewichten maken


Zelfgemaakte gewichten uit de koelkast

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

In elk weekend kunt u tientallen garageverkopen vinden met stapels stoffige gewichten in de hoek, direct naast de verouderde loopband. In plaats van de oude last van iemand anders op je te nemen, waarom zou je dan niet je eigen gewichten maken met dingen die je al hebt liggen? Zelfgemaakte gewichten zijn ongelooflijk eenvoudig te maken, ze zijn oneindig veel meer verstelbaar en ze zullen niet in je eigen tag-verkoopjaren terechtkomen.

Bij de Gallon

Een van de gemakkelijkste manieren om effectieve handgewichten te maken, is door uw prullenbak te snuffelen en een plastic of halve liter kan te pakken. Nadat u de kan hebt uitgespoeld, kunt u deze met water vullen, wat u een uitstekend gewicht van 4 pond geeft voor de halve gallon of ongeveer 8 pond voor de gallon.

Deze kannen hebben ingebouwde handgrepen en je kunt ze tot elk niveau vullen met welk materiaal je maar wilt, om het gewicht te variëren, waardoor ze veel meer verstelbaar en veelzijdiger zijn dan standaard handgewichten.

Bag It

Een andere geweldige manier om zelfgemaakte gewichten te maken, is door de handige recyclebare boodschappentassen te gebruiken die je van je lokale markt krijgt. De tassen kunnen veel gewicht dragen en met de handgrepen kunt u ze voor alles gebruiken, van biceps krullen tot gewogen beenliften. Je kunt de zakken vullen met wat je maar wilt, van boeken tot conserven. Misschien kun je zelfs een snelle workout doen voordat je ze uit de winkel pakt.

Sok het

Voordat je die stapel paar buisloze sokken weggooit, pak je een paar om uitstekende gewichten te maken voor bewegingsoefeningen. Je kunt de sokken vullen met zand, munten of zelfs droge bonen en ze vastbinden. Deze kneedbare gewichten zijn perfect om rond je enkels of polsen te binden voor een beetje extra weerstandstraining tijdens je wandeling of rennen.

The Sky is the Limit (of tenminste de garage)

Als het gaat om het maken van zelfgemaakte gewichten, bent u slechts zo beperkt als uw verbeelding. Overal waar je komt zijn er dingen die gemakkelijk kunnen worden omgezet in een snelle gewichtheffen sessie. Verfblikken uit de garage zorgen voor geweldige armkrullen en schouderliften, terwijl een stapel boeken een flinke lading kan toevoegen aan je squats als je ze tussen je benen houdt.

En er is geen reden dat alleen CrossFitters met banden spelen. Als je wat rondslingert, ga dan naar buiten en geef ze een omslag op de oprit. En als u echt wat zwaar tillen wilt doen, biedt een zak betonzand een deel van het dichtste gewicht in een klein pakket (een standaard commerciële zak weegt ongeveer 80 pond).

Voordat u onhandige gewichten aan uw stapel apparaten toevoegt, moet u er rekening mee houden dat zelfgemaakte gewichten goedkoper, eenvoudiger te maken, veelzijdiger en in veel opzichten veel milieuvriendelijker zijn.

Bekijk de video: Gewichten maken (Juli- 2020).