+
Sport

Hoe te meten voor golfclubs


Het kiezen van de beste golfclubs is meer dan het kiezen van een set die er goed uitziet.

Comstock / Comstock / Getty-afbeeldingen

Als u een standaardset golfclubs uit het rek koopt, betekent dit misschien dat u uw beste foto's opoffert. Massa geproduceerde clubs zijn meestal ontworpen voor de gemiddelde golfer, wat betekent dat ze goed werken - maar niet perfect - voor een relatief breed scala aan golfers. Voor de best mogelijke handicap, echter, meet jezelf en breng een beetje tijd door met een aangepaste fitter om precies te bepalen welke clubs je nodig hebt. Dit is gedeeltelijk gebaseerd op je lengte in vergelijking met de lengte van je armen, en de manier waarop je slingert speelt ook in je metingen.

1.

Ga tegen een muur staan ​​met je voeten plat, je lichaam recht. Je hielen moeten de muur achter je raken. Vraag een vriend om de hoogte van je hoofd tot de vloer te meten. Noteer de meting.

2.

Blijf in dezelfde positie en zorg ervoor dat uw handen recht naar beneden hangen. Vraag je vriend om de afstand van de binnenkant van je pols tot de vloer te meten. Meet vanaf de onderste vouw van de pols, precies waar deze de palm van je hand raakt. Noteer de meting.

3.

Stap op de golfbaan of een driving range en test verschillende clubs om te bepalen welke je het liefst gebruikt om de bal 150 meter te slaan. Probeer zowel bos als strijkijzers. Noteer welke club je voorkeur heeft.

4.

Bezoek een aangepaste golfclubfitter zodat hij uw swing-snelheid kan meten. Ga in het daarvoor bestemde zwenkgebied staan ​​en zwaai normaal. Vraag de monteur naar uw swingsnelheid, zodat u het nummer kunt opnemen.

5.

Test verschillende lengtes en soorten clubs op basis van uw metingen. Online grafieken of een aangepaste monteur kunnen u helpen de ideale lengtes te bepalen op basis van uw metingen. Een iets langere as geeft je meer afstand, terwijl een iets kortere as meer controle biedt. Je swing-snelheidsfactoren in de clubs die je nodig hebt door te correleren met shaft flex. Flexibele assen, zoals een Ladies Light, werken voor mensen met een snelheid van 60 mph of minder. Als u meer dan 100 km / u slingert, kunt u profiteren van een stijvere as, zoals Extra Stijf of Extra Firm.

Dingen nodig

  • Meetlint

Tip

  • Het achterhalen van uw metingen betekent niet dat u een set aangepaste clubs moet kopen. Volgens Pine Meadow Golf kan ongeveer 80 procent van de golfers een standaardlengte gebruiken, maar de pasvorm helpt u bij het bepalen van de lengte en de benodigde stijfheid van de as. Als je al een set clubs hebt, kun je ze misschien professioneel laten aanpassen aan de lengte die je nodig hebt, maar je kunt de stijfheid van de schachten niet veranderen.

Bronnen (1)

Fotocredits

  • Comstock / Comstock / Getty-afbeeldingen


Bekijk de video: Hoe meet ik de juiste lengte voor mijn golfclub. Decathlon (Januari- 2021).