Geschiktheid

Versnelt uw metabolisme tijdens de zwangerschap?


Metabole veranderingen zorgen voor de ontwikkeling en gezondheid van baby en moeder.

Jupiterimages / merk X afbeeldingen / Getty afbeeldingen

Aanzienlijke veranderingen treden op in het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap. Aanpassing aan de fysiologische veranderingen omvat significante transformaties in maternaal metabolisme om te voorzien in de stijgende verplichting van de foetus. Volgens het University of Maryland Medical Center is metabolisme de methode waarbij het zwangere lichaam geconsumeerde eten en drinken verandert in bruikbare energie voor lichaamsfuncties. Tijdens de zwangerschap neemt het metabolisme van de moeder toe om aan de zwangerschapsvereisten te voldoen.

Basaal metabolisme

Het totale energieverbruik van een zwangere vrouw tijdens de zwangerschap is voornamelijk te wijten aan een verhoogd basaal metabolisme of BMR. De energiebehoefte van basaal metabolisme wordt beïnvloed door voeding voorafgaand aan de zwangerschap en de grootte van de foetus. Vrouwen met grotere baby's hebben meestal een grotere toename van hun BMR en een grotere afname van de snelheid van hun energievoorraden dan zwangere vrouwen met baby's met een normaal of ondergewicht.

Energie niveau

Maternaal metabolisme tijdens de zwangerschap beïnvloedt fundamentele energiebehoeften. Oefening en andere vormen van fysieke activiteit hebben een enorme invloed op het zwangere lichaam, metabolisme en groeiende baby. Tegelijkertijd beïnvloedt zwangerschap het vermogen van de moeder om fysieke activiteit uit te voeren. Gedurende de zwangerschap escaleert het metabolisme in rust als gevolg van de toename van het lichaamsgewicht. Dientengevolge is verhoogde cardiovasculaire inspanning noodzakelijk om fysieke activiteit te bewerkstelligen.

Voedingsbehoeften

Maternale voeding tijdens de zwangerschap heeft een drastische invloed op de ontwikkeling van de foetus en het metabolisme. Een combinatie van calorieën in de geconsumeerde dranken en voedingsmiddelen, samen met zuurstof, geeft de moeder de energie die ze nodig heeft om te functioneren. Het zwangere lichaam heeft energie nodig voor al zijn functies, zoals het circuleren van het bloed, ademhaling, regulering van hormoonspiegels en foetale ontwikkeling. In de eerste paar weken van de zwangerschap bouwt het lichaam actief vetreserves op en neemt de gevoeligheid voor insuline enigszins toe. In het laatste trimester van de zwangerschap wordt het lichaam resistenter tegen insuline. Deze weerstand tegen insuline zorgt ervoor dat het lichaam van de moeder voedsel en voedingsstoffen afbreekt om het vet en glucose in het lichaam te verhogen, waardoor de beschikbaarheid voor de groeiende foetus en voor energie en metabolisme van de moeder toeneemt.

Overwegingen

Zwangere vrouwen moeten het belang van goede voeding tijdens en na de zwangerschap erkennen. Gewicht speelt een belangrijke functie in het lichaam, omdat gewichtstoename niet alleen komt door het veranderende lichaam van de moeder, maar ook door het groeiende lichaam van uw baby en uw bloedvolume, baarmoeder, placenta en borsten.

Bekijk de video: CYP p450 - Inclusief oefenvragen! (Juli- 2020).