Geschiktheid

Hoeveel gewicht is een standaard Barbell beoordeeld?


Een standaard halter ziet, voelt en weegt anders dan een Olympische halter.

Comstock / Comstock / Getty-afbeeldingen

Op het eerste gezicht lijken halters hetzelfde. Het zijn lange, stalen palen waarop je gewichtplaten kunt schuiven voor je workouts. Op het tweede gezicht begin je de kleine verschillen op te merken tussen de twee belangrijkste soorten halters: Olympisch en standaard. Wanneer u merkt dat u een standaard halter gebruikt, moet u weten hoe u deze kunt identificeren en de gewichtslimiet, zodat u zich niet bezeert of de apparatuur verzwakt.

Stel de standaard in

De eenvoudigste manier om een ​​standaard halter te identificeren is door zijn diameter. De standaard barbell heeft een diameter van 1 inch. De diameter van 1 inch is hetzelfde over de hele lange barbell van 7 voet. De uiteinden zijn glad, voor eenvoudig laden van de gewichtsplaat, terwijl het midden ruw is voor gemakkelijk in de hand houden. Elk uiteinde heeft een verhoogd gebied om te voorkomen dat de gewichtsplaten helemaal over de halter schuiven. Ter vergelijking: een olympische halter heeft uiteinden met een diameter van 2 inch.

Laad de gewichten

De standaard halter, zonder extra gewichten, weegt 20 pond. De gewichtsplaten hebben een gat van 1 1/8 inch in het midden om gemakkelijk op de stang te schuiven. Olympische gewichtsplaten, met een gat van 2 1/8 inch, passen niet veilig op een standaard halter. De gewichtsplaten zijn meestal verkrijgbaar in 1 1/4, 2 1/2, 5, 10, 25, 35 en 45 pond. Een selectie van halterschijven is leuk als u totale lichaamstrainingen uitvoert met uw standaard halterset.

Maximale inspanning

Als u een standaard barbell set voor thuisgebruik aanschaft, kunt u een pakket kopen met de barbell en 85 pond gewichtsplaten, voor een maximaal gebruik van 110 pond. U kunt de gewichtsplaten afzonderlijk aanschaffen voor een maximale gewichtsbelasting van 400 pond. Gewichtshoeveelheden van meer dan 400 pond zijn onveilig om op de standaard halter te laden. Als je merkt dat je meer gewicht nodig hebt dan dit, is een manier om je kracht te behouden het aanpassen van je oefeningen in enkele ledematen in plaats van dubbele ledematen. Doe bijvoorbeeld een squat met één been in plaats van een traditionele squat.

Ruimte om te sparen

Standaardsets zijn handig voor thuisworkouts, maar vergelijkbaar met een Olympische set, hebben ze een bepaalde hoeveelheid ruimte nodig. Plan om ongeveer 11 vierkante voet te gebruiken om uw standaard barbelltraining uit te voeren. Je kunt een standaard barbell gebruiken voor alle barbelloefeningen inclusief schouderpersen, squats, deadlifts, bankdrukken en armkrullen. Gebruik de halter binnen de gewichtslimieten voor een veilige en uitdagende training.

Bekijk de video: Snapping a Steel Rod 1000x slower - The Slow Mo Guys (Juli- 2020).