Geschiktheid

Met welke spier kunt u uw schouders ophalen?

Met welke spier kunt u uw schouders ophalen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je kunt je vallen en levator-schouderbladen versterken met halters.

Hemera Technologies / Photos.com / Getty Images

Wanneer je je schouders ophaalt, is de beweging die plaatsvindt eigenlijk in je schouderblad. Het voert verhoging uit, wat betekent dat beide van je schouderbladbotten aan je middelste rug omhoog naar je nek glijden. Ondanks dat de beweging naar één gewricht wordt geïsoleerd, zijn er een aantal spieren die worden aangeworven als je je schouders ophaalt.

Tip

  • De bovenste trapeziusspier is de belangrijkste schouderophaler.

Ken je valkuilen

De belangrijkste spier die het meeste werk doet als je je schouders ophaalt, is de trapezius, die meestal de vallen wordt genoemd. Het bovenste gedeelte van je vallen komt uit de onderkant van je schedel en loopt dan uit naar elk van je schouders, waar het uiteindelijk wordt ingebracht aan de achterkant, buitenste deel van je sleutelbeenderen. Hoewel je bovenste deel van je trapezius het grootste deel van de last opheft, helpt het middelste gedeelte van je trapezius, dat afkomstig is van je nek en aan je schouderblad vastzit, bij het uitvoeren van de schouderhoogte.

ID Helper Muscles

Ook aangeworven om te helpen wanneer je je schouders ophaalt, zijn je levator-schouderbladen, de kleine spier aan de zijkant van elk van je nek. De levator-scapulae vindt zijn oorsprong in het midden van je cervicale wervelkolom en loopt vervolgens naar beneden en hecht zich aan het midden van je schouderbladbotten. Hierdoor kan het helpen om je schouderblad naar boven te trekken wanneer je je schouders ophaalt.

Versterk uw schouderspieren

Als u uw vallen en schouderbladen van de levator wilt versterken, kunt u een schouderophaaloefening in uw training opnemen. De oefening kan worden voltooid met een paar halters of een halter. Als u halters gebruikt, ga dan staan ​​en houd de gewichten aan uw zijde met uw handpalmen naar de zijkant van uw benen gericht. Wanneer u een halter gebruikt, pak de staaf vast met uw handen op schouderbreedte en met de handpalmen naar binnen gericht. Til uw schouders langzaam omhoog naar uw oren zo hoog als u kunt en breng ze vervolgens omlaag naar de beginpositie. Let op om je schouders recht omhoog te tillen en ze recht naar beneden te laten zakken, om elke schouderrolbeweging te vermijden.

Blijf rechtop staan

Wanneer je de schouderophalenoefening uitvoert terwijl je halters of een halter vasthoudt, raakt je erectorspinazie ook betrokken. De erectorspinazie loopt langs de achterkant van je wervelkolom en is verantwoordelijk voor het verlengen van je wervelkolom. Wanneer u schouderophalen uitvoert, trekt de erectiespinae zich samen en houdt uw wervelkolom isometrisch in een rechtopstaande positie. Het voorkomt dat het gewicht uw romp naar voren trekt.


Bekijk de video: Nek en schouders losmaken . u200d rekken en strekken (Augustus 2022).