Geschiktheid

Spiervermoeidheid en zwakte na intense oefening

Spiervermoeidheid en zwakte na intense oefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Probeer een balans te vinden tussen overtraining en training voor maximale voordelen.

Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Je echt moe of zwak voelen na je training is vaak een teken dat je je lichaam hard hebt geduwd. Vermoeidheid is per definitie een algemeen gevoel van vermoeidheid of gebrek aan energie, terwijl zwakte een gebrek aan spierkracht is. Over het algemeen treedt vermoeidheid op wanneer u meerdere herhalingen van een taak hebt uitgevoerd. Ondertussen kan zwakte het moeilijk maken om de eerste herhaling van een taak te voltooien - hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, merkt een onderzoek uit 2005 in "American Family Physician" op. Maak je geen zorgen als je moe bent na je training, maar spierzwakte kan van groter belang zijn.

Genezen van vermoeidheid: rust

Als u een training hebt voltooid die u als zeer intens beschouwde, zijn er waarschijnlijk nog resteffecten. Het goede nieuws is dat voor de meeste mensen het overwerkte gevoel na een korte tijd zou moeten verdwijnen. Als u nieuw bent om te oefenen, moet u uit de buurt blijven van zeer intense trainingen totdat u ten minste een basisniveau van fitness heeft opgebouwd, zodat u niet gewond raakt of uw lichaam voorbij de grenzen duwt. Hoe vaker u traint, hoe efficiënter uw lichaam wordt in het aanpassen en u kunt die intensieve sessies beter verwerken zonder ongemak. Als je de hele dag na je training moe bent, is dit een zeker teken dat je te veel hebt getraind en dat je een paar dagen vrij moet nemen.

Brandstof en uitdroging

Als uw training een uur of langer duurde, kan de vermoeidheid die u ervaart, een gebrek aan spierbrandstof zijn. Je lichaam zet glucose om in glycogeen om spiersamentrekkingen te voeden, maar na ongeveer een tot twee uur zware inspanning zijn die winkels leeg. Probeer een sportdrank te drinken of een kleine snack met koolhydraten te eten om die winkels aan te vullen. Zorg er ook voor dat je de hele dag goed eet, maaltijden met vet, koolhydraten en eiwitten consumeert. Uitdroging kan ook een rol spelen bij vermoeidheid tijdens het sporten. Als algemene regel, drink elke dag de helft van uw lichaamsgewicht in gram. Drink vóór je training twee tot twintig gram vloeistof twee uur voor je training, nog eens 10 tot 10 gram elke 10 tot 20 minuten tijdens je training en 16 tot 24 gram vloeistof voor elke kilo lichaamsgewicht dat je bent kwijtgeraakt na het sporten, beveelt de American Council on Exercise aan.

Werkende spieren tot vermoeidheid

Of je training nu cardio, krachttraining of beide omvat, trainers moedigen fitte mensen vaak aan om "alles te geven" tijdens een training, om de tijdsbesteding te maximaliseren en de grootste voordelen te behalen. In het geval van krachttraining, moet je doel zijn om elke spier tegen het einde van de set "tot vermoeidheid" te trainen. Dit is een beetje anders dan de totale vermoeidheid die u kunt voelen na de trainingssessie. Als u bijvoorbeeld de 10e herhaling van een spieropbouwende oefening nadert, zou u het gevoel moeten hebben dat u geen herhalingen meer kunt doen. Wanneer dat gebeurt, is het tijd om te stoppen met die oefening - u hebt het effect bereikt waarnaar u zou moeten zoeken. Dit type spiervermoeidheid zou binnen een paar minuten moeten verdwijnen. De komende dagen kunt u pijnlijk zijn, maar vermoeidheid door krachttraining zou na enige tijd moeten verdwijnen.

Spierzwakte: reden tot bezorgdheid

Mensen hebben de neiging om de woorden "vermoeidheid" en "zwakte" door elkaar te gebruiken. Als je net hard hebt getraind, voelen je spieren moe en is het moeilijk om nog meer taken uit te voeren, is de kans groot dat je vermoeidheid ervaart. Als dat gevoel van 'zwakte' kort na je training verdwijnt, is het nog waarschijnlijker dat het vermoeidheid was. Als het daarentegen moeilijk was om die halter op te tillen of aan het begin van je training op de loopband te joggen, hoef je je misschien meer zorgen te maken. Dat type spierzwakte kan een gevolg zijn van metabole, spier- of zenuwstelselaandoeningen; neem de situatie serieus en praat met uw arts over uw zorgen.Opmerkingen:

 1. Hewlett

  Natuurlijk, hij heeft gelijk

 2. Yehuda

  verdomde grappige kick)))

 3. Gobha

  Al het bovenstaande is waar. Laten we dit probleem bespreken. Hier of bij PM.

 4. Akidal

  Toegegeven, dat is een grappige zin

 5. Goltilkis

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik stel het voor om te bespreken.Schrijf een bericht