Voeding

Misselijkheid en duizeligheid tijdens het dieet


Amerikanen geven meer dan $ 40 miljoen per jaar uit aan diëten en dieetgerelateerde producten.

Digital Vision./Photodisc/Getty Images

De start van een nieuw dieet is een tijd van groot enthousiasme en hoop op een gezondere toekomst. Helaas kan het ook een moeilijke fysieke aanpassing zijn. Sommige symptomen, zoals onbedwingbare trek of milde honger, zijn normaal en kunnen veilig worden genegeerd. Anderen, zoals misselijkheid en duizeligheid, moeten serieus worden genomen als tekenen dat u mogelijk enkele aanpassingen in uw maaltijdplan moet aanbrengen.

Mogelijke oorzaken van misselijkheid

Misselijkheid kan verschillende oorzaken hebben, sommige goedaardig en andere ernstiger. Geregistreerd diëtist en woordvoerder van de diëtisten van Canada Vashti Verbowski legt uit dat een plotselinge toename van vezels grote schade kan toebrengen aan uw darmbacteriën. Overschakelen van een dieet met veel koolhydraten naar een dieet dat voornamelijk uit eiwitten bestaat, heeft ook invloed op je darmen, omdat de bacteriën die suiker verteren anders zijn dan die die eiwitten verteren. Wanneer u de balans van dominante darmbacteriën verandert, kan dit ongemak veroorzaken totdat uw lichaam zich aanpast.

Voedselallergieën of -gevoeligheden zijn ernstiger oorzaken van misselijkheid. Volgens het American College of Allergy, Astma and Immunology wordt 90 procent van alle voedselallergieën veroorzaakt door acht veel voorkomende voedingsmiddelen: eieren, vis, melk, pinda's, schaaldieren, soja, boomnoten en tarwe. Maar dit zijn allemaal onderdelen van een gezond dieet. Als ze geen deel uitmaken van uw normale maaltijdplan, kunt u een allergie of gevoeligheid hebben en het niet weten. Een voedselallergie kan mild beginnen maar de volgende keer dat u dat voedsel krijgt, ernstig worden, dus let op symptomen zoals duizeligheid, netelroos, misselijkheid, ademhalingsmoeilijkheden en slikken en een gezwollen tong. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u een of meer van deze symptomen heeft.

Waarom je je misschien licht in het hoofd voelt

Duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd bij het starten van een nieuw dieetplan kunnen ook verschillende oorzaken hebben. Volgens de experts op het gebied van gewichtsverlies bij Lindora is de meest waarschijnlijke oorzaak een laag natriumgehalte. Dit is vooral waarschijnlijk als u een koolhydraatarm dieet volgt. Gebrek aan kalium kan ook duizeligheid veroorzaken. Hypoglykemie of lage bloedsuikerspiegel kan ook duizeligheid veroorzaken. Volgens de Mayo Clinic kan dit gebeuren als je te lang tussen de maaltijden door gaat. Het kan ook gebeuren omdat je gewoon niet genoeg calorieën binnenkrijgt om je lichaam te voeden.

Hoe misselijkheid te voorkomen

Hoewel het verleidelijk is om in één keer een nieuwe manier van eten te beginnen, kan dit onnodige stress op je lichaam veroorzaken. Als je je hele leven vlees en aardappelen bent geweest, begin dan geleidelijk groenten, fruit, vis, noten en volle granen toe te voegen. Bonen en peulvruchten kunnen ook maagklachten veroorzaken als u niet gewend bent ze te eten, dus begin langzaam en let op hoe uw lichaam op verschillende voedingsmiddelen reageert. Een beetje gas, een opgeblazen gevoel of milde misselijkheid past waarschijnlijk alleen uw lichaam aan, maar als u door voedsel ernstig ziek wordt of braakt, moet u dit elimineren en uw zorgverlener raadplegen.

Manieren om duizeligheid te voorkomen

Gehydrateerd blijven is de belangrijkste en meest effectieve stap die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u gezond blijft terwijl u de overtollige kilo's laat vallen. Streven naar tussen 32 en 64 gram water per dag, afhankelijk van uw activiteitenniveau en hoe heet het is waar u woont. Als je niet van gewoon water houdt, voeg dan citroen- of limoensap toe om het op smaak te brengen. De tweede manier om duizeligheid te voorkomen, is om regelmatig te eten en ervoor te zorgen dat je voldoende voedzame calorieën binnenkrijgt om je lichaam te voeden. Vrouwen mogen niet onder de 1200 tot 1500 calorieën per dag vallen en mannen moeten tussen de 1500 en 2000 calorieën consumeren.

Bekijk de video: Dit doet Stress ECHT met je Lichaam - Psycholoog Najla (Juli- 2020).