Sport

Moet je een goede zwemmer zijn om te gaan snorkelen?

Moet je een goede zwemmer zijn om te gaan snorkelen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hoeft niet diep te gaan om de basisprincipes van snorkelen te oefenen.

Steve Mason / Photodisc / Getty Images

Als je klaar bent om de wonderen onder de zee te ervaren, is snorkelen een manier om het te doen. Veel eenvoudiger dan SCUBA-duiken, snorkelen is iets dat je in bijna elk water kunt doen en het vereist slechts minimale uitrusting. Hoewel een sterke zwemmer zijn niet absoluut noodzakelijk is, betekent goed kunnen zwemmen dat je een veel rijkere ervaring zult hebben en meer kunt zien van wat er onder de oppervlakte is. Omdat ieders vaardigheden en zelfvertrouwen verschillen, is de enige echte manier om te weten hoe je het gaat doen, het te proberen.

Basic Setup

De basis snorkelopstelling omvat een masker voor je ogen, een paar vinnen voor je voeten en een snorkel, wat in wezen een beademingsslang is die je in je mond houdt en aan je masker hecht zodat het open uiteinde ruim boven het oppervlak van het water. Als je alle stukken op hun plek hebt, is het tijd om het water in te gaan. Begin in ondiep water, niet dieper dan borsthoogte, ideaal in een gebied dat vrij ondiep blijft over een breed gebied. Voordat je je gezicht in het water steekt, stop je de snorkel in je mond en adem je een paar keer in en uit, zodat je went aan het ademen door je mond.

Raak het water

Zodra je enigszins gewend bent aan het ademhalingspatroon, dompel je je gezicht in het water en oefen je ademhaling terwijl je mond en neus ondergedompeld zijn, waardoor het open uiteinde van de ademhalingsbuis boven het wateroppervlak blijft. Als er water in uw masker sijpelt, past u de dichtheid ervan aan door aan de riemen te trekken. U kunt ook een masker van verschillende grootte krijgen. Als er water in de buis komt, adem dan met kracht uit om het te "verwijderen".

Wanneer ademen onder water comfortabel voor u is, til uw voeten van de zeebodem en oefen drijvend met het gezicht naar beneden. Snorkelvinnen drijven, dus als je ze draagt, zul je merken dat het zelfs een beetje gemakkelijker is om in die zwevende positie te blijven. Als je zelfverzekerd bent met je dobber, probeer dan zachtjes tegen je benen te trappen om jezelf naar voren te duwen in het water, of houd je armen langs je lichaam of beweeg ze in een zachte zwemslag. De vinnen zullen hier in uw voordeel zijn, zodat u sneller in het water kunt bewegen dan zonder hen. Als je zo ver komt zonder incidenten, moet je een zeker niveau hebben dat je daadwerkelijk kunt snorkelen zonder een extreem sterke zwemmer te hoeven zijn.

Ondiep water

Op dit moment kun je jezelf al een bonafide snorkelaar noemen. Als je niet zeker bent om dieper water in te gaan, is het volkomen OK om in borst- of schouder diep water te blijven en naar hartelust te snorkelen. Op sommige plaatsen kun je scholen vis, koraal en andere zeeschatten zien vanaf die ondiepe positie. Pas gewoon op in gebieden waar koraalriffen voorkomen. Als je moet opstaan ​​om op adem te komen of jezelf te heroriënteren, ga dan niet met je vinnen of blote voeten op de riffen staan, omdat het koraal je voeten kan beschadigen en je het rif kunt beschadigen door er gewoon op te stappen. Sta indien mogelijk alleen op zand.

Reddingsvesten

Als u van plan bent om op een duikboot of een snorkelavontuur ergens in dieper water te gaan, moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen om uw veiligheid te waarborgen. De eerste en meest voor de hand liggende is het dragen van een zwemvest terwijl u snorkelt, waardoor u in de meeste situaties kunt blijven drijven. Zorg ervoor dat het vest dat u gebruikt, geschikt is voor uw lichaamsgewicht en dat het een veiligheidsriem bevat om het op zijn plaats te houden als u toevallig door golven wordt opgerold. Laat ook duikinstructeurs of groepsleiders op de hoogte zijn van uw zwemniveau en zwem nooit alleen.


Bekijk de video: Snorkel Cursus 1,2,3 (Augustus 2022).