+
Geschiktheid

Terug Vet & Yoga Oefening


Geselecteerde yogahoudingen kunnen de spieren in je rug trainen en je helpen vet te verliezen.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Rimpelingen en uitstulpingen onder je kleding kunnen je er chagrijnig uit laten zien. Je kunt het rugvet dat die rimpelingen en uitstulpingen veroorzaakt zappen door de calorie-inname te verminderen en de hoeveelheid beweging die je krijgt te verhogen. Overweeg om yoga op te nemen in je dagelijkse trainingsroutine om de spieren van je rug te richten, dus als je het vet verliest, is je rug sterk en soepel.

Yoga voor de lats

De latissimus dorsi, of de lats, zijn grote, platte spieren aan beide zijden van je rug. Deze spieren kunnen bedekt zijn met een laag rugvet, maar je kunt de spieren nog steeds met yogahoudingen werken. De driehoekige houding strekt zich uit en versterkt de latten en kan, zoals de meeste yogahoudingen, in je woonkamer worden gedaan zonder speciale apparatuur. Ga voor de driehoekshouding op een vlak oppervlak staan ​​met je voeten ongeveer 3 voet uit elkaar en de tenen naar voren gericht. Schakel op je rechterhiel om je tenen naar rechts te wijzen en val naar rechts door je rechterknie te buigen. Buig uw knie niet verder dan de punt van uw teen. Met je borst naar voren gericht, strek je je armen naar de zijkant uit en leun naar rechts totdat je linkerhand naar het plafond wijst en je rechter tricep dicht bij je rechterknie is. Draai je hoofd om naar je linkerhand te kijken. Houd deze houding vast om de rek in uw lats te voelen, laat los en herhaal aan de andere kant.

Yoga voor de rhomboids

Het bovenste midden van je rug bevat de rhomboïde spieren. Dit is over het algemeen geen gebied dat een grote overmaat vet bevat, maar op deze locatie kan zich nog steeds vet ontwikkelen. Werk de rhomboids terwijl u rugvet wegoefent met de sprinkhanenhouding. Ga op je buik liggen op een vlakke ondergrond, armen naast je. Til je schouders voorzichtig op en ga van de vloer, druk je heupen in de vloer en houd je schouders in lijn met de rest van je lichaam. Yoga Journal beveelt aan om je armen van de vloer te heffen en je handen naar je voeten achter je uit te strekken. Houd deze houding 30 seconden vast, laat los en herhaal om te helpen met het richten op rugvet met yoga.

Yoga voor de Trapezius

De trapeziusspieren van je rug lopen door je nek en over je schouders. Voeg adelaarshouding toe aan je trainingsroutine om rugvet te verwijderen dat zich hier kan ontwikkelen. Eagle pose begint door op een vlak oppervlak te staan ​​met de tenen naar voren gericht. Kruis je linkerbeen over het rechterbeen en stop de tenen van je linkervoet achter het rechterkalf. Kruis tegelijkertijd je armen - links over rechts - voor je borst en buig je ellebogen en plaats je handen voor je gezicht. Draai je handen zodat de ruggen tegenover elkaar staan. Deze houding vereist evenwicht, maar het werkt de trapeziusspieren die onder rugvet liggen.

Yoga voor de wervelkolom

Rugvet kan de geribbelde lijn van je wervelkolom verdoezelen, maar het opnemen van bepaalde yoga-oefeningen kan dit gebied helpen. Gebruik yoga om de wervelkolom te laten werken en vet terug te verbranden met de grote teenhouding. Ga rechtop staan ​​op een vlak oppervlak met uw voeten op een afstand van ongeveer 6 centimeter uit elkaar. Steek je handen over je hoofd en buig naar voren in de taille, waarbij je hoofd en schouders op één lijn liggen met de wervelkolom, totdat je hoofd voor je schenen ligt en je handen de vloer borstelen. Pak je grote tenen vast en rek zachtjes. Houd de pose 30 seconden vast, laat los en herhaal.


Bekijk de video: Javier Vet terug bij De Graafschap in finaleduel play-offs met Sparta (Januari- 2021).