Geschiktheid

Hoe krijg je geen moe wandelen

Hoe krijg je geen moe wandelenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Neem pauzes om uitgerust te blijven.

Noel Hendrickson / Photodisc / Getty Images

Wandelen kan een wandeling in het park zijn - maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is. Of je nu een korte middagwandeling maakt of een meerdaagse backpack-expeditie maakt, je wilt doen wat je kunt om te voorkomen dat je moe wordt. Maak jezelf rustig, neem veel pauzes en voed je wandeling met calorierijk voedsel om je wandeling met veel energie te doorstaan.

Begin met het juiste schoeisel

Draag wandel-specifiek schoeisel, in plaats van sneakers. Volgens detailhandelaar REI voor buitenapparatuur zijn lichte wandelschoenen geschikt voor dagtochten, halfhoge of hoog uitgesneden wandelschoenen zijn geschikt voor dag- of weekendwandelingen en backpacken laarzen met stijvere tussenzolen zijn geschikt voor het dragen van zware lasten op langere expedities.

Pak licht in

Pak licht in en neem alleen de benodigdheden mee. Als je 's nachts gaat wandelen, neem dan een lichtgewicht tent en slaapzak mee die zijn ontworpen voor backpacken. Gebruik een backpitskachel met één brander die compact en licht is in plaats van een zware kachel met meerdere branders. Wees selectief met potten en pannen, neem er zo min mogelijk en gebruik kleine van lichtgewicht materialen zoals aluminium.

Doe het rustig aan

Loop in een rustig tempo dat u gedurende lange tijd kunt volhouden. Je adem moet worden opgevoerd, maar je moet niet zwaar ademhalen of zweten. Neem om de 20 tot 30 minuten een korte pauze van twee minuten. Laat de onderkant van uw rugzak op een grote rots of ander oppervlak rusten om tijdens deze korte pauze druk op uw rug te verminderen. Stop elke 60 tot 75 minuten voor een langere pauze van 7 tot 10 minuten. Gebruik deze pauze om een ​​snack te pakken en verwijder je rugzak om je rug te laten rusten. Stop 30 tot 60 minuten voor maaltijden. Dit geeft je de kans om bij te tanken terwijl je je lichaam laat rusten voor een langere pauze.

Tanken

Eet voldoende calorieën om uw energie te behouden tijdens het wandelen. Volgens Harvard Health Publications verbrandt een persoon van 125 pond 180 calorieën per half uur wandelen, terwijl een persoon van 155 pond 223 calorieën per half uur verbrandt en een persoon van 185 pond 266 calorieën verbrandt.

Kies energierijk voedsel om voldoende calorieën te krijgen en het gewicht van je rugzak te beperken. Ultralight backpacker Alan Dixon beveelt aan voedingsmiddelen te kiezen die minstens 130 calorieën per ounce bevatten. Dixon beveelt gedroogd fruit, energierepen, pindakaas en zelfs pakjes olijfolie aan om aan maaltijden toe te voegen.

Goed hydrateren

Drink regelmatig water. Je moet elke 30 tot 45 minuten een half kopje water drinken. Tijdens een korte wandeling kunt u voldoende water meenemen, maar tijdens een langere reis moet u onderweg uw flessen water vullen. Als er geen veilige bronnen van drinkwater beschikbaar zijn, moet u een filtersysteem of chemische behandeling gebruiken om ziekteverwekkers uit het water te verwijderen.

Fotocredits

  • Noel Hendrickson / Photodisc / Getty Images


Bekijk de video: Eetbuien stoppen? We geven je wat tips om eetbuien te stoppen! (Augustus 2022).