Geschiktheid

Feiten over het niet dragen van sandalen om te trainen

Feiten over het niet dragen van sandalen om te trainenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sandalen bieden niet de nodige bescherming en ondersteuning tijdens het sporten.

Kraig Scarbinsky / Digital Vision / Getty Images

Het schoeisel dat u tijdens het sporten kiest, is bedoeld om uw voeten goede ondersteuning te bieden en ook bescherming te bieden. Het dragen van geschikt schoeisel kan uw fysieke prestaties helpen verbeteren en het risico op letsel verminderen. De manier waarop sandalen zijn ontworpen, voorkomt echter dat ze voldoende ondersteuning of bescherming bieden die nodig is tijdens het sporten. Als gevolg hiervan mogen ze meestal niet worden gedragen tijdens het sporten in sportscholen.

Absorberende impact

Volgens de American Orthopedic Foot and Ankle Society moeten de schoenen die je tijdens het sporten draagt ​​je een goede schokabsorptie bieden. De demping die sportschoenen helpen om impactstress te absorberen. Ze beperken effectief de impact die wordt overgedragen op je voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Als gevolg hiervan worden uw gewrichten beter beschermd en neemt uw kans op letsel door impactstress af. Sandalen hebben echter een te dunne demping en zijn dus niet ontworpen voor het absorberen van impact die op je voeten wordt gelegd tijdens het trainen.

De voeten beschermen

Tijdens het sporten is het belangrijk om uw voeten bedekt te houden om ze te beschermen. Wanneer u buiten traint, zoals wanneer u loopt of rent, kunnen de bovenkant of hielen van uw blootgestelde voeten contact maken met stenen, stokken of andere items. Bovendien heeft iets scherpers een grotere kans om door de onderkant van sandalen te prikken dan sportschoenen. Wanneer u binnen bent en gewichten opheft, riskeert u gewogen werktuigen op uw voeten te laten vallen. Sandalen laten je voeten kwetsbaar achter, terwijl sportschoenen die je voeten bedekken een grotere mate van bescherming bieden.

Gym regels

Fitnessfaciliteiten en sportscholen bevatten vaak geen open sandalen op hun lijst met regels en voorschriften. Hoewel je ze in de kleedkamer en de doucheruimte mag dragen, is het niet toegestaan ​​sandalen, slippers, watersokken te dragen of op blote voeten te zijn in de cardio- of krachttrainingruimtes. Deze regel is bedoeld om het risico op letsel van leden en het aansprakelijkheidsrisico van de fitness-faciliteit te beperken.

Train sandalen

Er zijn een aantal fitness-sandalen op de markt gebracht. Deze sandalen zijn ontworpen om te dragen tijdens het sporten. Volgens "BBC News Magazine" zijn deze fitness-sandalen zo geconstrueerd dat de voet enigszins is gedestabiliseerd en de spieren in de benen harder moeten werken. Ze zijn echter meer schokabsorberend dan gewone slippers. Trainingssandalen kunnen geschikt zijn voor cardio-activiteiten, maar bieden nog steeds niet de nodige bescherming bij het tillen van zwaargewicht werktuigen.


Bekijk de video: teenspreiders met sandalen ja of nee (Augustus 2022).