Voeding

Een week zeer caloriearm dieet


Zeer caloriearme diëten worden vaak gebruikt voor zwaarlijvige patiënten.

Jupiterimages / Polka Dot / Getty Images

Volgens het gewichtscontrolenetwerk kunt u een tot drie kilo afvallen na een dieet met zeer weinig calorieën of VLCD. Zeer caloriearme diëten worden vaak gebruikt voor snel gewichtsverlies bij zwaarlijvige personen met een hoog risico op obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen. Aangezien VLCD's echter dagelijks maximaal 800 calorieën bevatten, probeer het niet zonder toezicht van uw arts.

Achtergrond

VLCD's zijn specifiek ontworpen door uw arts of diëtist om aan uw individuele voedingsbehoeften te voldoen. Zeer caloriearme diëten bevatten vaak maaltijdvervangers, die meestal bestaan ​​uit voedzame shakes of repen die rijk zijn aan voedingsstoffen. De maaltijdvervangers die in VLCD's worden gebruikt, zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen.

Voordelen

Zeer caloriearme diëten zijn gunstig omdat ze leiden tot snel gewichtsverlies en het risico op chronische ziekten verminderen. De Centers for Disease Control and Prevention melden dat het verliezen van slechts 5 procent van uw lichaamsgewicht de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte kan verbeteren. Een persoon van 200 pond met overgewicht zou bijvoorbeeld verbeteringen moeten zien na het verliezen van slechts 10 pond. Gewichtsbeheersing Informatienetwerk meldt dat de meeste caloriearme diëten gedurende ongeveer 12 weken worden gebruikt, maar na een VLCD gedurende slechts één week kunt u helpen tot 5 pond te verliezen.

Nadelen

Snel gewichtsverlies vormt een aantal gezondheidsrisico's, zoals tekorten aan voedingsstoffen, vooral bij langdurig gebruik. Veel voorkomende bijwerkingen die optreden bij het volgen van een zeer caloriearm dieet gedurende een week zijn misselijkheid, constipatie, diarree en vermoeidheid. Galsteenvorming is ook een punt van zorg tijdens snel gewichtsverlies, vooral voor vrouwen, meldt het gewichtsbeheersing informatienetwerk.

Overwegingen

Caloriearme diëten, of LCD's, zijn net zo effectief als zeer caloriearme diëten op de lange termijn en zijn over het algemeen minder duur, volgens een recensie gepubliceerd in een 2006-editie van het tijdschrift. en notities LCD's zijn vaak gemakkelijker te volgen dan VLCD's. Caloriearme diëten bevatten vaak dagelijks 1.000 tot 1.600 calorieën.

Bekijk de video: Dit gebeurt er als je het heftige keto-dieet probeert (Augustus 2020).