Geschiktheid

Optimale aërobe hartslag

Optimale aërobe hartslag


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw optimale hartslag wordt het best bepaald door leeftijd.

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Het is een uitstekend idee om uw optimale aerobe hartslag te meten, zodat u het maximale voordeel uit uw trainingen kunt halen. Naast het feit dat het voordelig is om in vorm te blijven, kan het nauwkeurig bepalen van uw aerobe hartslag het lichaam uit de gevarenzone houden, zodat u ook veiliger kunt trainen.

Beginner- en gemiddelde hartslagzones

Er zijn verschillende doelzones waar iemand normaal tijdens het sporten in valt. De eerste zone wordt beschouwd als een gezonde hartzone, maar kan ook gemakkelijk worden geclassificeerd als een opwarm- of afkoelzone, of een comfortabele zone voor een beginner. In dit bereik gebruikt een persoon 50 tot 60 procent van zijn maximale hartslag. In de volgende zone, een vetverbrandende of doelhartslagzone, gebruikt een persoon 60 tot 70 procent van zijn maximale hartslag. Trainen in deze zone is ook erg gezond voor een beginner. In de aerobe zone gebruikt een persoon 70 tot 80 procent van zijn maximale hartslag. De aerobe zone wordt het best gebruikt voor duurtraining, vetverbranding en algemene fitness, en is optimaal voor een gevorderde beginner of halfgevorderde sporter.

Geavanceerde hartslagzones

Een anaërobe zone gebruikt 80 tot 90 procent van de maximale hartslag, en men moet alleen in deze zone trainen als ze in goede gezondheid verkeren en geavanceerde kennis van beweging hebben. De rode lijnzone gebruikt 100 procent van de maximale hartslag en mag alleen worden beoefend als er een door een arts is vrijgegeven.

De optimale hartslag berekenen

Om het percentage te berekenen van hoeveel moeite u doet, moet u eerst uw maximale hartslag bepalen. Neem hiervoor je leeftijd en trek deze af van 220. Een 40-jarige man heeft bijvoorbeeld een maximale hartslag van 180 slagen per minuut, of slagen per minuut. Houd er rekening mee dat 180 de 100 procent rode lijnzone is, dus moet de optimale aerobe snelheid nu worden berekend. Een 40-jarige man in het aerobe bereik moet ongeveer 126 tot 144 hsm meten, met 70 tot 80 procent van zijn maximale hartslag.

Voordelen van aërobe oefening

Aërobe oefening is elke activiteit die de behoefte van het lichaam aan zuurstof verhoogt, zoals hardlopen, joggen en dansen. Door de behoefte van het lichaam aan zuurstof, vet en overtollige glucose (suiker) te verbranden. Deelname aan aerobe activiteit verhoogt ook de capaciteit van het cardiovasculaire systeem en de spieren erin, inclusief het hart. Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services beveelt ten minste 150 minuten matige intensieve training per week aan voor een aanzienlijk gezondheidsvoordeel.

Bronnen (3)Opmerkingen:

  1. Nashakar

    natuurlijk verrast en blij dat ik nooit had geloofd dat zelfs dit gebeurt

  2. Neville

    Bravo, ik vind dit een geweldige zin.

  3. Moogulkree

    Het is opmerkelijk, het nuttige stukSchrijf een bericht