Geschiktheid

10 redenen om te roeien


Roeien is een gewrichtsvriendelijke oefening met weinig impact.

Er zijn veel manieren om fit te worden en in vorm te blijven. Je kunt rennen, fietsen of dansen op weg naar fitness of, als je wilt, roeien. Roeien, hetzij binnenshuis op een roeimachine of buitenshuis op water, biedt een effectieve manier van oefenen met een aantal belangrijke voordelen en voordelen.

Roeien is gewrichtvriendelijk

Roeien is een activiteit zonder impact; op geen enkel moment verlaten uw voeten de grond. Dit maakt roeien een goede activiteit als je pijn in je enkel, knie, heup of onderrug hebt vanwege problematische gewrichten.

Roeien biedt een hele lichaamstraining

Vrijwel elk gewricht en elke spier in uw lichaam is betrokken bij roeien. Van je benen tot je armen, roeien gebruikt vrijwel elke grote spiergroep en ook vele kleinere. Door te roeien kunt u uw hele lichaam trainen in één tijdbesparende training.

Roeien is een non-contact sport

Hoewel sommige mensen alleen roeien om te sporten, willen anderen graag roeien om te sporten. In tegenstelling tot voetbal, hockey en rugby, is roeien een non-contact sport, wat betekent dat u kunt genieten van de spanning van zware concurrentie zonder het risico te worden geraakt en mogelijk gewond te raken door een van uw concurrenten.

Roeien is een effectieve vorm van cardiovasculaire oefening

Regelmatige roeitraining kan je helpen fit te worden en fit te blijven. Hoewel roeien je spieren helpt versterken en versterken, is het belangrijkste doel een cardiovasculaire oefening. Cardio is goed voor je hart en longen, en hoe fitter deze essentiële organen zijn, hoe lager je risico op hartaandoeningen, een hartaanval of beroerte.

Je kunt alleen of met anderen roeien

Als je van roeien meer een sociale ervaring wilt maken, kun je lid worden van een roeiclub en roeien als onderdeel van een bemanning. Als u echter liever alleen traint, kunt u een roeimachine gebruiken of roeien in een boot met enkele scull.

Roeien is eenvoudig te leren

Roeien, vooral roeien binnenshuis, is een relatief eenvoudige vaardigheid om te leren. Met een instructiemodel en feedback van een gekwalificeerde en ervaren coach kun je heel snel met een goede techniek roeien. Roeien op het water is moeilijker te beheersen dan met een roeimachine, maar het is technisch nog steeds eenvoudig.

Je kunt roeien in alle weersomstandigheden

Zolang het water kalm is, kun je roeien als het regent of schijnt. In tegenstelling tot fietsen, waar regen de wegcondities erg gevaarlijk kan maken, is roeien in de regen niet echt heel anders dan roeien bij droog weer. Als je echt wilt voorkomen dat je nat wordt tijdens het roeien, kun je in plaats daarvan altijd een indoor roeitrainer gebruiken.

Roeien kan u helpen af ​​te vallen

Roeien kost veel energie en als u een caloriearm dieet volgt, kan deze energie afkomstig zijn van uw vetopslag. De hoeveelheid energie die u tijdens het roeien verbrandt, is afhankelijk van uw gewicht en hoe lang en hard u werkt. Bijvoorbeeld, een persoon van 165 pond die 30 minuten in een gematigd tempo roeit, kan verwachten ongeveer 275 calorieën te verbranden.

Roeien biedt verbeterde gezamenlijke mobiliteit en flexibiliteit

Roeien maakt gebruik van een groot aantal bewegingen op uw knieën, heupen en schouders. Vanwege de zittende leeftijd en de hoge leeftijd worden veel mensen minder mobiel en flexibel. Omdat roeien uw spieren en gewrichten door een breed scala van bewegingen meebrengt, kunnen regelmatige roeitraining uw mobiliteit en flexibiliteit helpen behouden en verbeteren.

Roeien is een stressbreker

De regelmatige, ritmische beweging van het roeien, gecombineerd met een constante ademhaling en de concentratie die nodig is om met een goede techniek te roeien, betekent dat roeien een goede stressbreker is. Dit is nog meer het geval als u op pad gaat en ergens rustig en mooi roeit, zoals een meer bij zonsopgang. Roeien binnenshuis is ook een nuttige stressbreker, hoewel het niet zo vreedzaam is als roeien op water.

Bekijk de video: Fitgoed - Top 10 Redenen om op een Concept2 roeimachine te gaan sporten (September 2020).