Geschiktheid

Doet het achteruit trappen op een elliptische machine je knieën pijn?


Gebruik de handgrepen voor meer ondersteuning en om uw training in balans te houden.

Jupiterimages / Comstock / Getty Images

De elliptische machine biedt een ellipsbeweging die vergelijkbaar is met een combinatie tussen hardlopen en een hometrainer of een skimachine. Met veel elliptische machines kunt u vooruit of achteruit bewegen. Hoewel je misschien denkt dat achteruitgaan op een elliptische machine een risico voor je knieën kan zijn, kan de beweging daadwerkelijk voordelen voor de knieën bieden, zelfs als je een knieblessure hebt.

Onderzoek ondersteunt achterwaartse bewegingen

Een studie van het American College of Sports Medicine suggereert dat achteruit trappen op de elliptische machine eigenlijk gunstig is voor je knieën. De studie keek naar 39 mensen met knieblessures. Degenen die achteruit traden, kregen meer kracht in de quadriceps en hamstrings, die de knie ondersteunen.

Versterk de omliggende spieren

Een van de manieren om een ​​knieblessure te voorkomen of te behandelen, is om kracht te krijgen in de spieren rond de knie, inclusief de quadriceps, de kuiten en de hamstrings. De American Council on Exercise legt uit dat wanneer deze spieren sterker zijn, het de hoeveelheid stress vermindert die de knie ondervindt omdat ze de knie ondersteunen, en wanneer ze zwak zijn, oefent de knie meer druk uit. Achteruit gaan op de elliptische trainer traint je kuitspieren, quadriceps en hamstrings om je te helpen die kracht op te bouwen.

Bewegingen met weinig impact

Of u nu vooruit of achteruit gaat op een elliptische machine, deze machine biedt een training met weinig impact op uw gewrichten, inclusief uw knieën. Op de elliptische machine verwijdert u nooit uw voeten van de pedalen, zodat u niet de impact krijgt van uw voeten die op en neer gaan. Je draagt ​​ook minder gewicht op je gewrichten en botten dan bij oefeningen met een hogere impact zoals hardlopen.

Gemak erin

De American Council on Exercise beveelt aan om je lichaam te laten wennen aan de voorwaartse beweging van de elliptische machine voordat je achteruit gaat, omdat het als een geavanceerde techniek wordt beschouwd. Je kunt er aan werken door de voorwaartse ellips enkele weken per week een paar keer per week uit te voeren, waardoor je duur en weerstand geleidelijk toenemen. Werk met een personal trainer als u extra hulp nodig hebt met de elliptische machine.