Geschiktheid

Methode van personal trainer om het percentage lichaamsvet te meten


Skinfold-remklauwen zijn een populaire keuze voor personal trainers.

Comstock / Comstock / Getty-afbeeldingen

Het meten van het percentage lichaamsvet is misschien uw minst favoriete ding om te doen, maar het zal een basislijn voor verbetering vormen. Persoonlijke trainers gebruiken een breed scala aan methoden om het lichaamsvetpercentage van hun klanten te testen; sommige zijn accuraat en sommige tijdverspilling. Leer de meest praktische en effectieve methoden om het percentage lichaamsvet te meten.

Knijp een inch

Skinfold-remklauwen blijven een populaire keuze voor personal trainers als het gaat om het testen van lichaamsvet. De skinfold-methode werkt door het schatten van lichaamsvetniveaus op verschillende plaatsen op het lichaam en vervolgens die getallen in een berekening te stoppen om een ​​totaal percentage lichaamsvet te bereiken. Deze methode is niet 100 procent nauwkeurig, maar wordt algemeen geaccepteerd als een geldige en betrouwbare meting.

Elektrische controle

Bio-elektrische impedantieanalyse is een relatief effectieve en gemakkelijke manier om het percentage lichaamsvet te meten. Dit kan de vorm hebben van een handheld-apparaat of een weegschaal waarop u staat. Bio-elektrische impedantieanalyse werkt door een elektrisch signaal door uw lichaam te sturen. De theorie is dat spieren minder weerstand hebben tegen de elektrische stroom dan vet. Hoewel dit de gemakkelijkste manier is om het percentage lichaamsvet te testen, zijn er beperkingen aan deze methode. Handmachines meten meestal alleen de hoeveelheid vet die in het bovenlichaam is opgeslagen. Omgekeerd meten weegschalen waarop u staat alleen het lichaamsvet dat in het onderlichaam is opgeslagen. Vanwege de neiging om slechts de helft van het lichaam te meten, kunnen de resultaten lichaamsvetpercentage overschatten of onderschatten, afhankelijk van de locatie van de individuele vetopslag.

Watergewicht

Hydrostatisch wegen is een zeer nauwkeurige lichaamsvet-test. Individuen worden onder water gewogen en na correctie voor het resterende longvolume wordt een berekening gebruikt om het totale lichaamsvetpercentage af te leiden. Hydrostatisch wegen wordt beschouwd als de gouden standaard voor lichaamsvet testen vanwege de uiterste nauwkeurigheid. Niet veel personal trainers hebben echter toegang tot de benodigde apparatuur voor deze methode.

En de winnaar is

De meest praktische, goedkope methode voor het testen van het percentage lichaamsvet is de skinfold-methode. Bij gebruik door een goed opgeleide professional zal de skinfold-methode nauwkeurig zijn binnen een variantie van 1 tot 2 procent. Deze methode is goedkoop en toegankelijk, waardoor het de meest populaire keuze is voor personal trainers. Deze methode is erg subjectief, daarom is het een goed idee om elke keer dezelfde test door de persoon te laten afnemen. Houd er rekening mee dat veel mensen met een prikkelbare huid zich ongemakkelijk voelen bij het gebruik van remklauwen en misschien beter af zijn met een andere methode. Neem contact op met een gecertificeerde personal trainer voor de beste resultaten bij het testen van lichaamsvet.

Bekijk de video: VETPERCENTAGE METEN. GEZONDHEIDSGOEROE (Augustus 2020).