Geschiktheid

Is het slecht om je maag de hele dag te buigen?


Als je je buik gedurende de dag buigt, is een sixpack niet gegarandeerd, maar het kan je houding verbeteren.

Jupiterimages / Creatas / Getty Images

De kernspieren vormen voor veel mensen een probleemzone en voorstanders van fitness variëren vaak in hun suggesties voor het beste ontwikkelen van een gebeeldhouwde buik. Er is geen geheime remedie om een ​​sixpack te maken; in plaats daarvan zal kernwerk gecombineerd met verminderde calorie-inname spieren versterken en calorieën verbranden voor een slanker, meer blootgesteld spierstelsel. Het is niet noodzakelijk slecht om de hele dag je buik of buikspieren te buigen, maar er zijn waarschijnlijk effectievere manieren om dit gebied te versterken. Ook houden mensen soms hun adem in tijdens het buigen, dus de hele dag buigen kan je normale ademhalingspatronen verstoren.

Inzicht in buikspieren

Je buikspieren omvatten de rectus abdominis en de interne en externe schuine spieren. De rectus abdominis is een lang, vlak deel van spiervezels dat zich uitstrekt van de schaamstreek tot het middelste deel van je ribbenkast, volgens de Universiteit van New Mexico. De externe schuine spieren flankeren de rectus abdominis en strekken zich uit naar de onderste ribben in een V-vorm. De interne schuine spieren creëren een omgekeerde V-vorm die zich uitstrekt van het bekken naar de onderste ribben. De schuine spieren helpen je lateraal te roteren. De diepste laag van de buikspieren is de transversus abdominis, die helpt uw ​​interne organen samen te drukken en de ademhaling te vergemakkelijken.

Uitdagingen met het isoleren van buikspieren

Een reden dat het buigen van je buikspieren de hele dag misschien niet de beste optie voor kernversterking is, is dat je misschien niet in staat bent om te bepalen welke spieren worden gebogen, wat de algehele krachtopbouw vermindert. Omdat heupflexoren vaak samenwerken met buikspieren om sommige kernbewegingen te vergemakkelijken, isoleert u mogelijk de verkeerde spiergroepen. Door uw buikspieren de hele dag door te buigen, blijven ze betrokken, maar ze doen niet veel werk. Het buigen van je buikspieren tijdens het opstaan ​​biedt bijvoorbeeld niet veel weerstand in vergelijking met liggend of rugliggen bij het uitvoeren van versterkingsoefeningen, omdat het gewicht en de zwaartekracht van de romp hierbij een rol spelen. Maagspieren zijn volgens de Universiteit van New Mexico niet bepaald betrokken bij het lopen, dus buigen tijdens het lopen garandeert geen kerntraining.

Stappen voor optimale betrokkenheid

Als je de hele dag door wilt buigen, begin dan rechtop te zitten of te staan ​​en ontspan je schouders, volgens ESPN. Houd uw wervelkolom neutraal en trek vervolgens uw navel naar uw wervelkolom om uw dwarse spieren aan te spannen. Activeer uw schuine spieren door uw ribbenkast recht boven uw bekken te houden en til vervolgens uw bekkenbodemspieren op - spieren geassocieerd met het uitvoeren van Kegel-oefeningen - om de lagere buikspieren te activeren. Als je probeert deze spiergroepen de hele dag bezig te houden, kun je je houding verbeteren, de rugkracht vergroten en extra buikoefeningen doen. Je kunt de beweging zien als het aanspannen van je kernspieren om een ​​strakke broek aan te trekken.

De buikmagneet

Als je rondloopt, kun je je voorstellen dat je navel een magneet is die naar je ruggengraat trekt. Hoewel het houden van je buikspieren de hele dag door niet gegarandeerd is, is het vastzetten van je navel naar je ruggengraat extra oefening en kan het helpen je houding te verbeteren. Hoe meer je deze beweging oefent, hoe groter de kans dat het volgens jou als een tweede natuur wordt.

Bronnen (4)

Bekijk de video: Hoe is het om te leven met PDS? (September 2020).