Geschiktheid

Maakt Pilates je taille klein?


Een trim taille is gelijk aan minder gezondheidsrisico's.

Een trimmer-taille is een doel van veel fitnessliefhebbers; volgens een rapport van 2012 van het American College of Sports Medicine zijn kerntrainingslessen populairder dan Latin dance, indoor cycling of yoga. Een kleinere taille heeft voordelen voor de gezondheid en is esthetisch aantrekkelijk. Volgens IDEA Fitness Journal kunnen kerntrainingsoefeningen zoals Pilates u helpen een slankere, plattere maag te bereiken.

Geschiedenis van Pilates

Joseph H. Pilates creëerde een reeks oefeningen tijdens de Eerste Wereldoorlog die werden gebruikt om gewonde soldaten te rehabiliteren. Na zijn komst naar de Verenigde Staten opende hij een oefenstudio in New York City. De wereldberoemde choreografen George Balanchine en Martha Graham studeerden bij Pilates en stuurden hun dansers naar zijn studio voor versterking en revalidatie. Pilates-principes van centreren, controle, concentratie, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen vormen de basis van de oefeningen.

Anatomie van Pilates

Pilates noemde de transversale en rectus abdominus en de interne en externe obliques de 'krachtpatser'. Pilates-bewegingen rekruteren de diepe buikspieren meer dan basale crunches. Oefeningen zoals The Hundred and the Crisscross hebben de hoogste rekrutering van de interne obliques en transversale abdominus. Een slanker, platter uiterlijk van de buik met een kleinere taille kan het resultaat zijn van oefeningen waarbij de krachtpatser wordt gebruikt.

Stretch met één been

De stretch met één been is een van de 26 Pilates-matoefeningen. Om het uit te voeren, ga je met je gezicht naar boven op een mat liggen, met je voeten van de vloer en je knieën gebogen in een hoek van 90 graden. Stel je voor dat je net een strakke broek hebt aangetrokken om de krachtpatser aan te trekken. Adem uit, til je schouderbladen van de vloer, strek een been uit op een diagonaal, verplaats je buitenhand naar je enkel en je binnenhand naar de knie van je gebogen been. Je lage rug mag niet van de vloer af buigen. Adem in en wissel dan van benen en handen. Adem uit en strek je andere been uit en beweeg je handen naar het gebogen been. Adem opnieuw in en wissel van been. Voltooi acht tot 10 herhalingen.

Oefentips en voeding

Door Pilates-lessen te volgen, kun je het uiterlijk van je buik verbeteren en je kernkracht, flexibiliteit en houding vergroten. Begin met een gezond eetplan om resultaten te zien. Lees voedseletiketten voor vet- en suikergehalte, bekijk portiegroottes, eet voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, kies water boven frisdrank en sap en voeg verse groenten en fruit toe aan uw menu. Elke week ten minste drie cardiovasculaire sessies, twee krachttrainingstrainingen voor het hele lichaam en twee Pilates-matklassen voltooien. Na zes tot acht weken moet je jeans gemakkelijk dichtritsen.

Bronnen (2)

Bekijk de video: Pilates oefeningen - BUIK - schuine buikspieren en taille (Juli- 2020).