Geschiktheid

Platen onder de voeten plaatsen voor Deadlifts


Ga niet op gestapelde halterschijven staan ​​wanneer u een deadlift probeert.

BananaStock / BananaStock / Getty Images

Doorgewinterde gewichtheffers hebben een verzameling technieken om kracht op te bouwen, prestaties te verbeteren en plateaus te doorbreken. Als je in de sportschool bent geweest en iemand hebt gezien die op een gewicht van 45 pond stond tijdens het deadlifting, dan heb je een voorbeeld gezien van een van deze kneepjes van het vak. Het wordt "deadlifting deficit" genoemd en het wordt gebruikt om kracht en spieren op te bouwen. Een centimeter of twee hoger staan ​​als je deadlift maakt een verrassend en aanzienlijk verschil.

Het concept

Deadlifts met een tekort worden gebruikt door gewichtheffers en powerlifters wanneer ze proberen het deadliftgewicht te verhogen. In gewicht omhoog gaan is voor veel lifters een plateaupunt en ze kunnen het moeilijk vinden om zelfs het gewicht van de vloer te krijgen. De reden dat deadlifts met een tekort werken om kracht op te bouwen om voorbij een plateau te duwen, is dat als je net iets hoger staat dan het gewicht dat je optilt, het bereik wordt vergroot waar je het gewicht doorheen moet verplaatsen. Wanneer je drie tot vier weken deadlift met een tekort, wennen je spieren aan het heffen van het gewicht voor dat langere bereik. Als je vervolgens weer op de vloer gaat staan ​​om te deadlift, kun je door je verhoogde kracht meer gewicht tillen.

Tekort Deadlifting

Het is gemakkelijk om deadlifting met een tekort in je trainingsschema te werken, maar het is net zo belangrijk als bij normale deadlifts om de juiste vorm te behouden. Plaats een 45-pond gewicht plaat plat op de vloer achter een halter geladen met ongeveer 5 pond minder dan je normaal deadlift. Hoewel je minder gewicht gebruikt, vind je het misschien moeilijker om op te tillen vanwege de iets verhoogde hoogte waar je vanaf tillen. Ga op de gewichtsplaat staan ​​met de buitenranden van uw voeten net binnen de buitenranden van de plaat, tenen naar voren gericht, en buig op de knieën en heupen om de halter in een brede, bovenhandse greep vast te pakken. Houd je rug recht en strek je knieën en heupen uit om rechtop te staan. Duw je heupen naar voren en breng je schouders naar achteren. Buig op de heupen en knieën om de bar terug naar de vloer te laten zakken, waarbij u zich concentreert op het houden van uw rug recht en uw blik naar voren.

Voortgang van het tekort

Terwijl je kracht opbouwt door op een bord te staan ​​tijdens een deadlift, wil je misschien proberen het tekort geleidelijk te vergroten voor nog meer krachtopbouw. Als je klaar bent om uit een iets groter tekort te komen, sta dan niet op gestapelde platen, want ze zullen niet stabiel zijn en kunnen uitglijden als je deadlifting. Vind andere dingen om op te staan, zoals een doos, een krat of een platform dat speciaal is gebouwd voor deadlifting met een tekort. Zorg ervoor dat het object waarop u wilt staan ​​gelijk en stevig is voordat u het gebruikt.

Tekorten zijn niet voor iedereen

Een beginnende deadlifter kan in de verleiding komen om te proberen op een gewichtsplaat te staan ​​om snel kracht op te bouwen, maar de techniek is er niet een die iedereen zou moeten proberen. Je moet een aanzienlijke kracht in je kern hebben om je rug te beschermen tegen letsel terwijl je deadlifting van een tekort. Je enkels en heupen moeten flexibel en sterk zijn, en je schouders en bovenrugsterkte moeten ook goed ontwikkeld zijn. Zorg ervoor dat je kracht in je hele lichaam hebt opgebouwd en je bewust bent van de juiste deadlifting-vorm voordat je een deadlift met een tekort probeert. Het is ook verstandig om een ​​spotter bij de hand te hebben als je problemen hebt met de oefening.

Bekijk de video: hamstring foamrol oefening (Juli- 2020).