Sport

Waarom is Poa Annua Grass moeilijk aan te leggen?

Waarom is Poa Annua Grass moeilijk aan te leggen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Poa annua greens, zoals die op Pebble Beach Golf Links, kunnen hobbelig en inconsistent zijn voor het zetten.

Jeff Gross / Getty Images Sport / Getty Images

Golfers geven er de voorkeur aan om op gladde greens te zetten waar de bal gemakkelijk over de kop rolt op de bedoelde lijn naar het gat. Poa annua kan het perfecte gras zijn voor dat type putoppervlak. Golfers vrezen langzame hobbelige greens waar de bal off-line kan stuiteren. Poa annua kan er ook voor zorgen dat greens zo rollen. De inconsistentie van poa greens maakt ze zelfs voor professionele tourspelers een uitdaging.

Poa Annua Grass

Poa annua is een variëteit aan jaarlijkse bluegrass die wordt gevonden op golfbanen in het hele land en wordt vaak gebruikt op golfgreens. Omdat er honderden variëteiten zijn die vaak samengaan, kunnen poa-putten er gevlekt uitzien met lichtere en donkerdere tinten groen. Wat nog belangrijker is, zijn de gemengde poa greens meestal inconsistent als het gaat om snelheid zetten. Veel golfbanen proberen de groei van poa en de invasie van poa grassen op gebogen grasgroen te beperken of te beheersen. Omdat golfers de zaden op hun schoenen dragen, kan poa bijna elke baan binnenvallen.

Poa grassen aantrekken

Pebble Beach Golf Links, een oude gastheer voor PGA Tour-evenementen en grote kampioenschappen, is een perfect voorbeeld van de moeilijkheden waarmee golfers worden geconfronteerd op Poa Annua-greens. Poa greens van Pebble Beach zijn door de jaren heen zowel geprezen als bekritiseerd door de professionals die op hen spelen. Poagroenen hebben de neiging om voetafdrukken langer vast te houden en hobbelig te worden omdat het gras later op de dag groeit, zelfs als ze in de ochtend worden gemaaid, zeggen critici. Pluspunten merken op dat het erg moeilijk kan zijn om putts minder dan 4 voet op hun beoogde lijn te houden. In het voorjaar ontwikkelt poa een zaadkop die greens zo langzaam maakt dat golfers een agressieve slag nodig hebben om de bal op langere putts helemaal naar de hole te laten rollen.

Beste Poa zetten slagen

Golfers die regelmatig poa annua greens spelen, kunnen baat hebben bij het ontwikkelen van een korte putslag met een harde, versnellende slag op de bal. Tiger Woods, die opgroeide met poa greens, gebruikte dit soort beroerte al vroeg in zijn carrière. Door meer energie aan de bal toe te voegen, kan deze de lijn op hobbelige oppervlakken houden. Mark O'Meara, een andere pro die opgroeide poa-greens, leerde een slag te maken die iets op de bal sloeg om hem sneller over het gras te rollen, in plaats van naar het gat te stuiteren. Het is geen toeval dat O'Meara vijf PGA Tour-evenementen heeft gewonnen op Pebble Beach.

Putter Selectie

Golfers die regelmatig op poa greens spelen en daar moeite mee hebben, zouden een putter met meer loft moeten overwegen. Op poa-greens heeft de bal de neiging om in een kleine inkeping tussen de bladen te zitten. Als je putter een loft van slechts 2 of 3 graden heeft, heb je misschien moeite om hem uit die inkeping te tillen en de bal aan het rollen te krijgen. Je putts springen en springen waarschijnlijk over de eerste paar voetjes. Champions Tour-ster Bernhard Langer beveelt het gebruik van een meer loft-putter op poa greens aan om de bal uit zijn inkeping en rollen te krijgen.


Bekijk de video: NYSTV Los Angeles- The City of Fallen Angels: The Hidden Mystery of Hollywood Stars - Multi Language (Augustus 2022).