Geschiktheid

Wat is het nut van staande draaiende halterkrullen?

Wat is het nut van staande draaiende halterkrullen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Staande halterkrullen helpen je biceps te bouwen.

De biceps spieren zijn niet zo groot als je ze vergelijkt met je borst, bilspieren of dijspieren. Toch verlangen veel mensen naar goedgekleurde biceps, en vooral veel mannen werken hard om hun biceps te laten uitpuilen. Je kunt je biceps opbouwen door krullen te doen terwijl je staat of zit, en met een verscheidenheid aan gereedschappen. De draaiende staande halterkrul heeft een extra beweging om je biceps een extra uitdaging te geven.

Tip

  • Voeg een draai toe aan de bovenkant van je biceps-krullen om je geweren te helpen bouwen.

Krul je armen correct

Om de draaiende staande halterkrul uit te voeren, ga rechtop staan ​​en houd een halter in elke hand. Laat je armen langs je lichaam hangen met de handpalmen naar je lichaam gericht. Adem uit en buig je elleboog om de halters naar je schouders te heffen. Draai je onderarmen terwijl de gewichten stijgen zodat je handpalmen naar je schouders wijzen op het hoogtepunt van je beweging. Houd de ellebogen zo dicht mogelijk bij uw zijkanten en de bovenarmen. Adem in en laat de gewichten langzaam in de uitgangspositie zakken. Draai je onderarmen in omgekeerde richting, zodat je handpalmen weer naar je lichaam wijzen wanneer je armen naar beneden zijn gestrekt.

Richt op de Biceps

Zoals bij alle biceps-krullen, is de draaiende staande halterversie ontworpen om de bovenarmsterkte op te bouwen. De oefening richt zich voornamelijk op de biceps brachii-spier aan de voorkant van elke bovenarm. De brachialis in uw bovenarm en de brachioradialis, die van uw bovenarm naar uw pols loopt, helpen bij uw bewegingen. Stabiliserende spieren omvatten de voorste deltoïde voor elke schouder; de levator-schouderbladen plus de bovenste en middelste trapezius in je rug; en de polsflexoren in je onderarmen.

Voeg de Twist toe

Als je je onderarm roteert terwijl je de halters optilt, worden je biceps korter, wat wat extra spiervezels activeert in vergelijking met hamerkrullen, waarin je je onderarm niet draait. De draai brengt ook elk van je biceps door zijn volledige bewegingsbereik. Voeg een beetje meer intensiteit toe aan de draaioefening door de gewichten met uw duimen tegen de gewichtsplaat te houden, in plaats van uw handen in het midden van de halterstang te plaatsen. Je kunt ook de draai aan de bovenkant van je beweging voortzetten zodat je handpalmen naar de buitenranden van je schouders wijzen.

Probeer enkele variaties

Voer de oefening zittend uit om minder stabiliserende spieren te gebruiken en isoleer daarom uw biceps een beetje verder. In de staande of zittende versie kun je de halters samen optillen of één arm tegelijk optillen. Afwisselende armen laten elke arm iets langer rusten tussen herhalingen.


Bekijk de video: Waarom verpest het evenwichtsorgaan de levens van miljoenen mensen? 15 (Augustus 2022).