Gezondheid

Door zwangerschap veroorzaakte hoge bloeddruk

Door zwangerschap veroorzaakte hoge bloeddruk


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoge bloeddruk komt voor bij tot 10 procent van de zwangerschappen in de VS

Jupiterimages / Creatas / Getty Images

De meeste mensen associëren gewichtstoename en ochtendmisselijkheid met zwangerschap, maar velen zijn verrast om te horen dat zwangerschap ook kan leiden tot hypertensie of hoge bloeddruk. Hoewel sommige vrouwen al een hoge bloeddruk hebben op het moment dat ze zwanger worden, weerspiegelt zwangerschap-geïnduceerde hypertensie of PIH een verhoogde bloeddruk die aanvankelijk werd gediagnosticeerd na 20 weken zwangerschap. Ongeveer 5 tot 10 procent van de zwangerschappen in de VS wordt bemoeilijkt door PIH. Medische onderzoekers zijn niet helemaal zeker waarom sommige vrouwen zwangerschap-geïnduceerde hypertensie ontwikkelen, terwijl anderen dat niet doen, maar verschillende risicofactoren zijn geassocieerd met de aandoening.

Risicofactoren

Vrouwen wiens moeder of zussen tijdens de zwangerschap hoge bloeddruk hebben, hebben meer kans om PIH te ontwikkelen. Overgewicht op het moment van conceptie, zwanger worden na de leeftijd van 35 en zwanger zijn van een tweeling zijn ook in verband gebracht met hypertensie tijdens de zwangerschap. Vrouwen met een persoonlijke geschiedenis van PIH hebben meer kans om hoge bloeddruk te ontwikkelen tijdens latere zwangerschappen.

Behandeling van milde PIH

Telkens wanneer een vrouw behandeling nodig heeft voor een medische aandoening tijdens de zwangerschap, moeten de voordelen van de behandeling worden afgewogen tegen de risico's van bijwerkingen. Bijwerkingen van medicijnen kunnen zowel de moeder als de foetus beïnvloeden. Om de risico's van met medicijnen geassocieerde bijwerkingen te minimaliseren, schrijven verloskundigen over het algemeen geen antihypertensiva voor vrouwen met een licht verhoogde bloeddruk die geen bewijs hebben voor nierdisfunctie of andere complicaties. Vrouwen met milde PIH kunnen soms worden geadviseerd om zware inspanningen te vermijden, maar worden meestal nog steeds aangemoedigd om actief te blijven. Hun bloeddruk wordt nauwlettend gevolgd gedurende de zwangerschap om complicaties te voorkomen.

Behandeling van ernstige PIH

Als de hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap van mild tot ernstig vordert, beveelt het American College of Obstetricians and Gynaecologists een behandeling met antihypertensiva aan. Ernstige PIH wordt beschouwd als een systolische bloeddruk van 160 of hoger en / of een diastolische bloeddruk van 110 of hoger. Medicijnen zoals bètablokkers, hydralazine of calciumkanaalblokkers kunnen worden gebruikt om ernstig verhoogde bloeddruk bij zwangere vrouwen te behandelen. Onbehandelde, ernstige hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap verhoogt het risico op een beroerte bij de moeder en kan de bloedstroom naar de foetus beperken. Als PIH gepaard gaat met veranderingen in de nierfunctie die leiden tot eiwit in de urine of proteïnurie, wordt van een vrouw gezegd dat ze is overgegaan op pre-eclampsie. Zonder behandeling, waarbij meestal de baby snel wordt geboren, kan pre-eclampsie eclampsie worden - een potentieel levensbedreigende aandoening die ernstige hypertensie, epileptische aanvallen en orgaanfalen veroorzaakt.

Prognose

Na de bevalling keert de bloeddruk over het algemeen terug naar een gezond bereik bij de meeste vrouwen met zwangerschap-geïnduceerde hypertensie, pre-eclampsie en eclampsie. Elk van deze aandoeningen wordt echter geassocieerd met een verhoogd risico op hoge bloeddruk op latere leeftijd. Een geschiedenis van hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap of een geschiedenis van pre-eclampsie / eclampsie kan een vrouw ook vatbaar maken voor hartaandoeningen en nierdisfunctie naarmate ze ouder wordt. Regelmatige prenatale zorg en consistente medische follow-up na de bevalling kunnen langdurige complicaties voor een moeder en haar baby helpen voorkomen.

Bronnen (1)


Bekijk de video: Hoge bloeddruk (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gugul

  Het is waar! Ik vind je idee leuk. Aanbod om een ​​algemene discussie te zetten.

 2. Cristoforo

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.

 3. Smedley

  Dit hier, als ik me niet vergis.

 4. Johnson

  Ik denk, wat is het een uitstekend idee.

 5. Wolcott

  zonder varianten ....Schrijf een bericht